Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Κυριακάτικα πρωινά | 100 χρόνια Βαφτιστικός

Κυριακάτικα Πρωινά | 100 χρόνια Βαφτιστικός
Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ώρα έναρξης: 12.00
Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται μια ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης από τα ταμεία της ΕΛΣ

Συμμετέχουν ο θεατρολόγος και καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης Μανόλης Σειραγάκης και ο θεατρολόγος, σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ Αλέξανδρος Ευκλείδης.

Αποσπάσματα από τον Βαφτιστικό του Θεόφραστου Σακελλαρίδη θα ερμηνεύσουν η σοπράνο Τζίνα Πούλου και ο τενόρος Δημήτρης Πακσόγλου. Στο πιάνο ο Φρίξος Μόρτζος.


Η εκδήλωση 100 χρόνια Bαφτιστικός εγκαινιάζει τον φετινό κύκλο Κυριακάτικα Πρωινά της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ στο Stavros Niarchos Foundation Cultural Center την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στις 12.00.

Καμία οπερέτα της τεράστιας παραγωγής του ελληνικού ελαφρού μουσικού θεάτρου δεν γνώρισε την επιτυχία και τη διαχρονική αναγνώριση του Βαφτιστικού του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, ο οποίος για χρόνια υπήρξε συνώνυμο της ελληνικής οπερέτας. 100 χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα, ο Βαφτιστικός εξακολουθεί να συναρπάζει με την ξεκαρδιστική πλοκή και τις υπέροχες μελωδίες του. Πού οφείλεται αυτή η διαχρονική επιτυχία του; Μέσα σε ποια συγκυρία γράφτηκε; Πώς αναδείχθηκε στη σημαντικότερη ελληνική οπερέτα;

Τα ερωτήματα αυτά θα επιχειρήσουν να απαντήσουν ο θεατρολόγος και καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης Μανόλης Σειραγάκης και ο θεατρολόγος, σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ Αλέξανδρος Ευκλείδης. Εκτενή αποσπάσματα του έργου θα ερμηνεύσουν η σοπράνο Τζίνα Πούλου και ο τενόρος Δημήτρης Πακσόγλου. Στο πιάνο συνοδεύει ο Φρίξος Μόρτζος.


Κυριακάτικα πρωινά 
Τα κυριακάτικα πρωινά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι μια εβδομαδιαία συνάντηση των "φυλών" της Αθήνας. Τα "Κυριακάτικα πρωινά" της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ απευθύνονται στο ετερόκλητο και πολύχρωμο κοινό που κατακλύζει το Πάρκο και τους χώρους του ΚΠΙΣΝ και, κυρίως, στις οικογένειες που αναζητούν εναλλακτικές προτάσεις πολιτισμού και ψυχαγωγίας. Κύριος στόχος του κύκλου αυτού εκδηλώσεων είναι να φέρει σε επαφή το κοινό αυτό με τις τέχνες που υπηρετεί η Εθνική Λυρική Σκηνή: την όπερα, την κλασική μουσική και το χορό, μέσα από μια σειρά πρωτότυπων συναυλιών, εργαστηρίων και δρώμενων.

Η εκδήλωση «100 ΧΡΟΝΙΑ ΒΑΦΤΙΣΤΙΚΟΣ" ανήκει στην ενότητα του προγραμματισμού της Εναλλακτικής Σκηνής ΕΛΣ με τον τίτλο "ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ ΠΡΩΙΝΑ" που εντάσσεται στην Πράξη «ΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΣ» (MIS 5004053) με κωδικό 2017ΕΠΑ08510107 (Άξονας 06 του Ε.Π. «ΑΤΤΙΚΗ») και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους.

Ιδρυτικός δωρητής Εναλλακτικής Σκηνής:
Stavros Niarchos Foundation

https://www.facebook.com/events/2159436344271911/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου