Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΑΣΙΛΗ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗ

Σε θερμό κλίμα και παρουσία συμπατριωτών και φίλων του Συλλόγου παρακολουθήσαμε το Σάββατο 10 Νοεμβρίου την παρουσίαση των ποιητικών συλλογών του Βασίλη Φλαμπουράρη «Ανθρώπινο Σημειωματάριο» (2018) και «Ερωτικά Σκιρτήματα» (2018) στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αδελφότητας Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά.
Η πρώτη εκ των ομιλητών κα Ευφροσύνη Κακογιαννάκη- Λιβανίου, συγγραφέας & Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, επεσήμανε τον ανθρώπινο χαρακτήρα των ποιημάτων του κ. Φλαμπουράρη και ανέλυσε πώς με μία μοναδική απλότητα και συνάμα παραστατικότητα ο ποιητής αποτυπώνει τις σκέψεις και τα συναισθήματά του στα ποιήματά του.
Στη συνέχεια, ο κ. Κωνσταντίνος Κορίδης, συγγραφέας και εκδότης των εκδόσεων Ιωλκός, παρουσίασε την πρώτη ποιητική συλλογή του κ. Φλαμπουράρη, τα «Ερωτικά Σκιρτήματα» έναν ύμνο στον έρωτα, όπως ο ίδιος τόνισε, μέσω του οποίου ο ποιητής μας ταξιδεύει. Ο Βασίλης Φλαμπουράρης, με τη σειρά της εξήγησε τους λόγους που τον ωθούν να αποτυπώνει γλαφυρά τις σκέψεις και τα συναισθήματά του στα ποιήματά του.
Την παρουσίαση των ποιητικών συλλογών συντόνισε η Χρύσα Κοκκόση, γενική γραμματέας του Συλλόγου η οποία ευχήθηκε στον ποιητή να είναι πάντα δημιουργικός. Ποιήματα από τις συλλογές απήγγειλε η ηθοποιός Κορίνα Δαμουλιάνου με τη μουσική συνοδεία της κιθάρας του Θεόδωρου Ευταξία.
Η Πρόεδρος της Αδελφότητας Μαριολένη Νεοφύτου συνεχάρη τον κ. Φλαμπουράρη για το ποιητικό έργο του και του ευχήθηκε να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο του, να συνεχίσει να μας εκπλήσσει και να μας σαγηνεύει. Η κα Γαρμπή, συμπατριώτισσα και συγγραφέας, τόνισε πόσο σημαντικό και δύσκολο είναι το έργο ενός ποιητή. Η ευρωβουλευτής και υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κα Κράτσα, τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία της και εξήρε τη σπουδαιότητα της παράδοσης και του πολιτισμού μας, ιδίως δε για εμάς τους Επτανησίους που φέρουμε βαριά πολιτιστική κληρονομιά και συνεχάρη το σύλλογο για την προσπάθειά του όχι μόνο να διατηρεί τον πολιτισμό μας αλλά και να τον μεταλαμπαδεύει στους νέους αλλά και σε όσους βρισκόμαστε μακριά από τα νησιά μας.
Η βραδιά έκλεισε με μουσική έκπληξη, καθώς ο αγαπημένος μας Σταύρος Νιφοράτος μας σαγήνευσε για μια ακόμη φορά τραγουδώντας μας a capella εμπνεόμενος από την ποιητική βραδιά.
Ευχόμαστε οι ποιητικές συλλογές του συμπατριώτη μας Βασίλη Φλαμπουράρη να είναι καλοτάξιδες!
Για το Δ.Σ.
Χρύσα Κοκκόση
Γενική Γραμματέας
«ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑ
Τραβώ κουπί για κάτι αλλιώτικο,
για ένα ηλιοβασίλεμα δίχως σύννεφα,
για σμαραγδένιες πολιτείες του νου και της καρδιάς.
Τραβώ κουπί σ’ οδούς μαγευτικών θαυμάτων,
σε μια ζωή που βρίσκεται σ’ άλλη διάσταση,
στη δίνη του απροσδιόριστου και του αληθινού»
(από την ποιητική συλλογή «Ανθρώπινο Σημειωματάριο», 2018)

«ΑΠΟΡΡΙΨΗ
Η καρδιά μου αιχμάλωτη,
εντός της δικής σου καρδιάς,
ανήμπορη και ανίκανη να ελευθερωθεί.
Αμίλητη, ήρεμη η δικιά σου,
Δίχως τη φλόγα του έρωτα να την υποκινεί
-ακίνητη, μαρμαρωμένη, γαλήνια.
Απρόσμενα ο έρωτας εχάθη
μα η ζωή δεν έπαυσε το χρόνο
και τα σημάδια ανίατα
παραμένουν στην ψυχή μου»
(από την ποιητική συλλογή «Ερωτικά Σκιρτήματα», 2017)


**Ο Βασίλειος Φλαμπουράρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας στη Βουλγαρία. Εξειδικεύτηκε στην αναισθησιολογία στην Ελλάδα κι εργάστηκε στο Ακαδημαϊκό Νοσοκομείο της Ουψάλα στη Σουηδία. Σήμερα προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Ασκληπιείο Βούλας. Ομιλεί -εκτός της μητρικής του γλώσσας- αγγλικά, βουλγάρικα και σουηδικά. Τα "Ερωτικά σκιρτήματα" είναι η πρώτη του ποιητική συλλογή- εκδόσεις Ιωλκός 2017. Το ''ανθρώπινο σημειωματάριο''είναι η 2η ποιητική του συλλογή-εκδόσεις Ιωλκός 2018. Η καταγωγή του είναι από το Ληξούρι Κεφαλληνίας. Διατελεί Πρόεδρος του Συλλόγου Κεφαλλονιτών & Ιθακησίων Καλλιθέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου