Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Μόσχα: Πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ «Οι εθνικές παραδόσεις στη σύγχρονη μεγαλούπολη»

Κατά ττο διεξαχθέν την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 στις εγκαταστάσεις του Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης της Μόσχας № 1540 Πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ «Οι εθνικές παραδόσεις στη σύγχρονη μεγαλούπολη», το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) παρουσίασε για άλλη μια φορά στο κοινό μία πολύχρωμη, σφαιρική παλέτα του πολιτισμού, των παραδόσεων και της πνευματικής κληρονομιάς της μας πατρίδα μας, της Ελλάδας.
Κατά την παρουσίαση καλλιτεχνικού προγράμματος από την Χορωδία του Κ.Ε.Π.με επικεφλής την εν Μόσχα αποσπασμένη εκπαιεδυτικό, μουσικό Ινέσσα Εφραιμίδου, το κοινό αφέθηκε στο θωπευτικό αγκάλιασμα των μελωδιών του ελληνικού κόσμου.
Είναι δύσκολο να μεταφέρει κανείς το αβίαστο γέλιο, τα χαρούμενα παιδικά ξεφωνητά, το ποσοστό ειλικρινούς, αυθόρμητης συμμετοχής και σύμπραξης των παιδιών κατά τη διάρκεια της παιδικής δραστηριότητας / master-class από τοΘεατρικό Εργαστήρι του Κ.Ε.Π. με επικεφαλής/καλλιτεχνικό διευθυντή το σκηνοθέτη Γκεόργκιι Τσερβίνσκι «Αισώπου Μύθοι», που μύησε, εξοικείωσε του κοινό με το έργο του μεγάλου αρχαίου Έλληνα μυθοποιού,  η δε διευθύντρια του Κ.Ε.Π., διδάκτωρ ιστορίας Δώρα Γιαννίτση απηύθυνε χαιρετισμό κατά την τελετή έναρξης του Φεστιβάλ, καθώς και  συμμετείχε στο Διεθνές Επιστημονικό - Πρακτικό Συνέδριο με θέμα «Είναι αναπόφευκτη η τροποποίηση των εθνικών παραδόσεων;».
Μάς χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι το τρέχον έτος, έτος συμπλήρωσης 190 ετών σύναψης διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας και Αφιερωμαικό Έτος Ελλάδας-Ρωσίας στον τομέα του Τουρισμού, μάς παρέχεται η δυνατότητα στην καρδιά τηςΜόσχας για άλλη μία φορά να αναδείξυμε την Ελλάδα και τον πολτισμό της, να αναδείξουμε την κοινή πνευματική-ιστορική-πολιτισμική κοινότητα, που μάς συνδέει με τον φίλο ομόδοξο ρωσικό λαό.
Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήσαν: η Διοίκηση του Δημοτικού Διαμερίσματος «Tverskoy», η διοίκηση του Υπουργείου Άμυνας του Δημοτικού Διαμερίσματος «Tverskoy»,, το «Κέντρο Σύμπραξης 2000», το Τμήμα Ιστορίας, Πολιτικής Επιστήμης και Δικαίου του Ρωσικού Κρατικού Πανεπιστημίου Ανθρωπιστικών Σπουδών (RGGU), το Σχολείο Μέσης  Εκπαίδευσης № 1540.
Δραττόμεθα της ευκαιρίας για να εκφράσουμε την ειλικρινή και βαθιά ευγνωμοσύνη μας προς τους διοργανωτές του Φεστιβάλ για την πρόσκληση και την ευκαιρία, που μάς προσέφεραν, να εξοικειωθεί το κοινό με τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της Χώρας μας, για την δυνατότητα επικοινωνίας μαζί του. Επίσης εκφράζουμε βαθιά ευγνωμοσύνη προς όλους τους επικεφαλής/καλλιτεχνικούς διευθυντές και τα μέλη των Συγκροτημάτων  μας για τη συμμετοχή τους, για την ανταπόκρισή τους. Ιδιαίτερο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ» στην εθελόντριά μας Γιελένα Τσελάχοβα για τη βοήθεια και υποστήριξή τους.
Εις το επανιδείν, φίλοι μας!  Συνεχίζουμε απτόητοι. ΕΙΜΑΣΤΕ ένας ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ!
«...ούτοι συνέχθην, αλλά συμφιλείν έφυν...»  [Σοφοκλής, «Аντιγόνη»]







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου