Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Μόσχα: «Οι Μύθοι του Αισώπου» από την θεατρική ομάδα «Τα παιδιά του τάγματος «Dzerzhinskyi» 3-D"


Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018 στον Οίκο Πολιτισμού «Reutovo» (ευρύτερη Περιφέρεια Μόσχας)  από το Θεατρικό Εργαστήρι του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού-Κ.Ε.Π. με  καλλιτεχνικό διευθυντή τον σκηνοθέτη Γκεόργιι Τσερβίνσκι ανοικτό master-class με θέμα «Οι Μύθοι του Αισώπου», αποκλειστικά για τα παιδιά που πλαισιώνουν την θεατρική ομάδα «Τα παιδιά του τάγματος «Dzerzhinskyi» 3-D"
Φιλική και αβίαστη ατμόσφαιρα, άπλετη θετική ενέργεια, δημιουργική αύρα, χαρούμενα παιδικά ξεφωνητά, απερίγραπτος ενθουσιασμός. Με το πέρας της δραστηριότητας ακολούθησε τσάι με βουτήματα και άπειρα θετικά συναισθήματα. Τα παιδιά με ιδιαίτερη εκφραστικότητα μοιράζονταν τις εντυπώσεις τους, πόσω μάλλον που για πολλά από αυτά η γνωριμία με τον αρχαίο Έλληνα μυθοπλάστη υπήρξε μία  πραγματική ανακάλυψη.
  
Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που τα συγκεκριμένα εργαστήρια-θεατρικές δράσεις χαίρουν τέτοιας αποδοχής και ανταπόκρισης από το κοινό μας!
Κατωτέρω παρατίθεται μήνυμα από τον σκηνοθέτη μας Γκεόργκιι Τσερβίνσκι:
 
Μια φίλη της Θεοδώρας Γιαννίτση, η Τατιάνα Μεζένινα, πρότεινε να πραγματοποιήσουμε ένα ανοικτό master-class με θέμα «Οι Μύθοι του Αισώπου», αποκλειστικά για τα παιδιά που πλαισιώνουν την θεατρική ομάδα «Τα παιδιά του τάγματος «Dzerzhinskyi» 3-D", της οποίας η ίδια ηγείται.
Ήταν μια αξέχαστη συνάντηση. Πενήντα (50) παιδιά εκδήλωσαν φλογερή επιθυμία να αναπαραστήσουν μύθους του Αισώπου. Δεν κρύβω ότι δεν υπολόγιζα σε ένα τέτοιο κοινό. Όλοι ήθελαν να πάρουν το λόγο. Στέκονταν στην ουρά, που δημιουργήθηκε, τσακώνονταν μεταξύ τους για τα κείμενα. Ένα αγοράκι, οι γονείς του οποίου εργάζονται στον Οίκο Πολιτισμού «Reutovo», έτρεχε συνεχώς στη σκηνή, όταν δε τού πρότεινα να μετάσχει στην δραστηριότητα, η πρώτη του αντίδραση ήταν να δείξει έκπληξη, αγανάκτηση, άρνηση... Μόλις άρχισε η υποκριτική ερμηνεία πάνω στη σκηνή, άρπαξε από κάποιον ένα κείμενο και έτρεξε στο κέντρο στη σκηνής, παρακάμπτοντας τη σειρά και με έκφραση, θάρρος και ιδιαίτερα διασκεδαστικά αναπαράστησε το μύθο.
Κατά βάση απορώ και δεν μπορώ να καταλάβω, πού έγκειται το ελιξήριο της μεταδοτικότητας και διέγερσης αυτής της δραστηριότητας/master-class, γιατί αρέσει τόσο πολύ. Με τους σπουδαστές του θεατρικού μας Εργαστηρίου επιχείρησα να αποκαλύψω το βάθος και την τραγωδία των μύθων του Αισώπου, που πέρασαν διαγωνισμό βιωσιμότητας 2500 ετών. Την παιδική εκδοχή της συγκεκριμένης δραστηριότητας την πρότεινα κάποτε, για μία παρουσίαση στο παιδικό πολυκατάστημα «Detckyi mir» [= Ο κόσμος του παιδιού] και από τότε μόνιμα μού προτείνουν να την παρουσιάζω. Ίσως επειδή ο τραγισμός, που κρύβεται στους μύθους του Αισώπου, σε αστεία μορφή διασκεδαστικού παιγνιδιού αποφοιώνεται από τα παιδιά χωρίς πίεση, χωρίς προστακτικές,απόλυτα φυσικά και αβίαστα, κάτι που σε εκτέλεση από ενήλικες ενδεχομένως δεν θα είχε το ίδιο ενδιαφέρον, βάθος και ουσία. Παρατίθεται και βίντεο, για όσους ενδιαφέρονται  https://youtu.be/MzS0DjJmLzI
 

«Ευχαριστούμε το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού και την διευθύντρια Θεοδώρα Γιαννίτση για τη χαρά, που μοίρασε στα παιδιά η συνάντηση με τον μαιτρ Γκεόργκιι Τσερβίνσκι και ελπίζουμε σε περαιτέρω συνεργασία.»
Καλλιτεχνική διευθύντρια του παιδικού θεάτρου «Τα παιδιά του τάγματος «Dzerzhinskyi»
Τατιάνα Μεζένινα

Από καρδιάς συγχαίρουμε τον σκηνοθέτη μας Γκεόργκιι Τσερβίνσκι για άλλη μία φορά για την επιτυχημένη θεατρική δραστηριότητα προσκαλούμε όλους να μετάσχουν σε προσεχείς δραστηριότητες-δράσεις μας, για τις οποίες θα ενημερωθείτε έγκαιρα.
Συνεχίζουμε, φίλοι μας, στο ίδιο πνεύμα, με τους ίδιους ρυθμούς! Εις το επανιδείν!  
Επισυνάπτoνται φωτογραφίες από το master-class!


Με εκτίμηση Δώρα Γιαννίτση, διευθύντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου