Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

«Μια γιορτή στου Νουριάν» του Volker Ludwig από την Συντεχνία του γέλιου, σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι


 «Μια γιορτή στου Νουριάν» του Volker Ludwig

από την Συντεχνία του γέλιου, σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι

Κάθε Κυριακή στις 11:30 στο Σύγχρονο Θέατρο

🎫 Προπώληση εισιτηρίων:
https://www.viva.gr/tickets/theater/festivalmiagiorti2122/

Η Συντεχνία του Γέλιου επιστρέφει με τη νέα εκδοχή της θρυλικής της παράστασης «Μια γιορτή στου Νουριάν». Η παράσταση που παίχτηκε στο θέατρο Πορεία από το 2011 μέχρι το 2014 και άφησε «εποχή», επιστρέφει ανανεωμένη στο Σύγχρονο Θέατρο.
Η ανατρεπτική κωμωδία για τις προκαταλήψεις, τις σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών και την πολιτισμική συμφιλίωση του Volker Ludwig, απευθύνεται σε ανθρώπους από 5 ετών και αναδεικνύει τις αρετές της ανεκτικότητας, της αλληλοκατανόησης και της αυθόρμητης ταύτισης που έχουν τα παιδιά μεταξύ τους πέραν των εγκλωβισμών που επιβάλλονται από την περιχαράκωση σε εθνικότητες και κοινωνικές τάξεις.
Η Συντεχνία του Γέλιου θα κρατήσει επίσης στο ρεπερτόριο της (για 3η χρονιά), την παράσταση «Πιο δυνατός κι από τον Σούπερμαν» του Roy Kift, την τρυφερή κωμωδία, που έχει στο επίκεντρο τον μικρό ανάπηρο Άρη και τις περιπέτειες του, η οποία θα ξεκινήσει μέσα Νοέμβρη.
Για τις γιορτές θα επανέλθει η θρυλική παράσταση «Ο Μορμόλης» του Rainer Hachfeld. Ο Μορμόλης δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις, είναι ο φανταστικός φίλος των παιδιών, που ξεφωνίζει ελεύθερα αυτά που δεν τολμούν να πουν οι μικροί στους μεγάλους.

Η δεύτερη παράσταση της Κυριακής θα είναι καθολικά προσβάσιμη για όλους και όλες από τους συνεργάτες μας Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών, και θα πραγματοποιηθούν με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, Ακουστική περιγραφή (AD: Audio Description) και υπέρτιτλους για Κωφές/ο.

Βασικοί συντελεστές:
Μετάφραση / Διασκευή: Βασίλης Κουκαλάνι
Σκηνοθεσία: Βασίλης Κουκαλάνι
Σκηνικά / Κοστούμια: Αλεξάνδρα Σιάφκου, Αριστοτέλης Καρανάνος
Μουσική: Κώστας Νικολόπουλος
Τραγούδι Παράστασης: Active Member
Επιμέλεια Κίνησης: Μαργαρίτα Τρίκκα
Σχεδιασμός Φωτισμού: Γιώργος Αγιαννίτης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελίνα Μαντίδη
Φωτογραφίες: Τάσος Θώμογλου
Σχεδιασμός οπτικού υλικού: Nik A Visual Communication Firm (Νικόλας Αθανασιάδης)
Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη
Υπεύθυνη Παραγωγής: Κωνσταντίνα Αγγελέτου

Παίζουν:
Γιάννης Βαρβαρέσος, Φώτης Λαζάρου, Βασίλης Κουκαλάνι, Γεωργία Δελαρόχα Κυριαζή, Κωστής Ραμπαβίλας, Φανή Ξενουδάκη, Αλέξανδρος Τούντας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου