Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΠΠΟΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - ΙΟΥΛΙΑ ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗ - ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΠΕΝΕΖΗ


 ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΠΠΟΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - ΙΟΥΛΙΑ ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗ - ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΠΕΝΕΖΗ

Το «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» υποδέχεται την Παρασκευή 4/2 στις 21.30, τέσσερεις εξαιρετικούς καλλιτέχνες, σε ένα πρόγραμμα με ρεμπέτικα & λαϊκά τραγούδια.
Μανώλης Πάππος, Γιάννης Παπαβασιλείου ή "Βλάχος", Ιουλία Καραπατάκη και Αντιγόνη Πενέζη, σε ένα πρόγραμμα πολυδιάστατο, ένα μουσικό πάντρεμα παλαιότερων και νεότερων στοιχείων του ελληνικού μουσικού γίγνεσθαι.
Ο Μανώλης Πάππος γεννήθηκε στον Πειραιά και κατάγεται από τη Σάμο. Άρχισε να ασχολείται με την ελληνική παραδοσιακή μουσική από πολύ μικρός, μαθαίνοντας μπουζούκι, ούτι και κιθάρα.
Έχει συνεργαστεί με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, όπως οι Θεοδωράκης, Ξαρχάκος, Αρβανιτάκη, Γαλάνη, Νταλάρας, Παπάζογλου, Μάλαμας, Τσαλιγοπούλου, Περίδης, Ιωαννίδης, Loreena McKennitt, Vinicio Capossela, Ross Dally, και πολλοί άλλοι. Στη δισκογραφία έχει συμμετάσχει σε πάνω από 800 ηχογραφήσεις τραγουδιών και ως συνθέτης έχει κυκλοφορήσει 3 προσωπικούς δίσκους («Μπουζούκι, Τζουράς, Μπαγλαμάς» -FM Records, 1990- «Αιγαίο» -Protasis, 2003 και «Όσα σου μοιάζουν», με τη Σοφία Παπάζογλου –Universal, 2003). Αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι, έχοντας αναλύσει τον τρόπο που έπαιζαν οι παλιοί (Βαμβακάρης, Τσιτσάνης κ.λπ.), με παίξιμο που πλησιάζει πολύ εκείνο των δεξιοτεχνών της δεκαετίας του 1950, έχει αποκτήσει ένα καθαρά δικό του μουσικό χαρακτήρα και ύφος, που τον καθιστά ως έναν από τους σπουδαιότερους σύγχρονους έλληνες μουσικούς.
Ο Γιάννης Παπαβασιλείου (Βλάχος) γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1964. Ασχολείται με το μπουζούκι από το 1978.
Το 1981 μετακομίζει στην Αθήνα και έκτοτε εργάζεται ως μουσικός. Έχει συνεργαστεί με τους Δημήτρη Ευσταθίου, Μιχάλη Γενίτσαρη, Στέλιο Βαμβακάρη, Ιωάννα Γεωργακοπούλου, Άννα Χρυσάφη, Θοδωρή Πολυκανδριώτη, Ανθή Αλιφραγκή, Θύμιο Στουραΐτη, Ιορδάνη Τσομίδη, Έλενα Στάμου, Γιάννη Καραμπεσίνη, Λέλα Παπαδοπούλου, Γιώργο Ξηντάρη, Μπάμπη Γκολέ, Δημήτρη Κοντογιάννη, Μπάμπη Τσέρτο, Λουκιανό Κηλαηδόνη, Νίκο Παππά (Κακούργο) και άλλους. Από το 2001 έως το 2006 συμμετείχε στο συγκρότημα μπουζουκιών ΔΡΟΜΟΣ, με το οποίο ηχογράφησε τους δίσκους «Δρόμος» και «Ένα τραγούδι για την Κοκκινιά». Δισκογραφικά έχει συνεργαστεί με τους Λουκιανό Κηλαηδόνη, Παντελή Θαλασσινό, Στέλιο Βαμβακάρη κ.ά.
Η Ιουλία Καραπατάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Τελείωσε το 2004 το Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Παλλήνης. Από τότε εργάζεται ως τραγουδίστρια - μουσικός σε νυχτερινά μαγαζιά και μουσικές σκηνές στην Αθήνα, την επαρχία αλλά και το εξωτερικό. Έχει πτυχίο ανώτερων θεωρητικών και έχει παρακολουθήσει μαθήματα κλασικής κιθάρας. Έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων, με καλλιτέχνες και μουσικούς, όπως ο Γιάννης Παπαβασιλείoυ (Βλάχος), ο Αντώνης και ο Θοδωρής Ξηντάρης, ο Σωτήρης Παπατραγιάννης, ο Μανώλης Πάππος κ.ά. Συνεργάζεται με το συγκρότημα Kompania και συμμετείχε στο δίσκο «Με την καρδιά στη θάλασσα» των Άρη Κούκου & Μάτας Αδαμογιάννη.Πλέον, η Ιουλία Καραπατάκη θα συντροφεύει το Σωκράτη Μάλαμα, στις εμφανίσεις του στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου.
Η Αντιγόνη Πενέζη γεννήθηκε στον Πειραιά και ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο ωδείο του Πειραϊκού Συνδέσμου με κιθάρα και πιάνο. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο πιάνο παίρνοντας το δίπλωμά της από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Απέκτησε Δίπλωμα Μονωδίας και επιπλέον, έχει παρακολουθήσει μαθήματα Βυζαντινής μουσικής, ενώ είναι απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Από το 1995 είναι επαγγελματίας μουσικός και τραγουδίστρια τόσο στο χώρο της λαϊκής και ρεμπέτικης μουσικής όσο και της έντεχνης. Έχει επίσης συνεργαστεί με jazz και rock συγκροτήματα με ξενόγλωσσο στίχο.
Πιο σημαντικές έχουν υπάρξει οι συνεργασίες της με τους Μπάμπη Τσέρτο, Μπάμπη Γκολέ, Γιώργο Ξηντάρη, το συγκρότημα της Μέμης Σπυράτου, το συγκρότημα της Άννας Μπιθικώτση, το συγκρότημα ΑΠΕΝΑΝΤΙ και το Γιάννη Αγγελάκα με τον οποίο συνεργάστηκε για το soundtrack της ταινίας «Ο χαμένος τα παίρνει όλα» του Γιάννη Νικολαίδη. Είναι επίσης μέλος του συγκροτήματος "Ανάδρομοι"
Το 2016 συμμετείχε ως βασική τραγουδίστρια στο δίσκο «Ένα φτωχό χαμόγελο» σε στίχους και μουσική του Κορνήλιου Διαμαντόπουλου, στον οποίο συμμετείχαν επίσης γνωστοί καλλιτέχνες του έντεχνου τραγουδιού (Ορφέας Περίδης, Σαββίνα Γιαννάτου, Λιζέτα Καλημέρη, Νεκτάριος Μαλλάς).
είσοδος 5 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου