Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

Στο Σχολείο… με τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ

 

Στο Σχολείο… με τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ

Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής
10 Φεβρουαρίου 2022 _ Ενιαίο Λύκειο Φιλοθέης
Τα Μουσικά Συνόλα της ΕΡΤ σχεδίασαν ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα όπου θα παρουσιάσουν σε σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, αποκαλύπτοντας τον μαγικό κόσμο της μουσικής σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Ο πρώτος κύκλος των εκπαιδευτικών επισκέψεων ξεκινά έχοντας σκοπό να συμβάλλει στην μουσική κατανόηση, να πλουτίσει τις μουσικές γνώσεις, να καλλιεργήσει το ενδιαφέρον για τη μουσική και να ψυχαγωγήσει μετατρέποντας την ακρόαση σε μια απολαυστική και δημιουργική εμπειρία.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσιάση της Ορχήστρας και εξειδικευμένων μουσικών οργάνων, μορφολογική ανάλυση μουσικών στυλ με απλούς όρους αλλά και συναυλίες με τη σύμπραξη σχολικών χορωδιών.
Πρώτος σταθμός του φετινού εκπαιδευτικού κύκλου, σε συνεργασία με το Δήμο Φιλοθέης–Ψυχικού, το Ενιαίο Λύκειο Φιλοθέης, όπου την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου στις 11:00 το πρωί,το σύνολο εγχόρδων της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη θα ερμηνεύσει αποσπάσματα από το αγαπημένο μιούζικαλ «Μελωδία της Ευτυχίας».
Θα παρουσιαστούν, σε ελληνικούς στίχους, μερικά από τα πιο όμορφα και γνωστά τραγούδια, όπως τα Edelweiss, My Favorite Things, Do-Re-Mi, Sixteen Going on Seventeen και The Sound of Music, με την ερμηνεία της σοπράνο Βάσιας Ζαχαροπούλου.
Μια πανδαισία ήχων, στίχων και μουσικής θα ταξίδεψουν και θα μαγέψουν τους μαθητές ενώ σε κάποια από τα τραγούδια θα συμμετέχει η χορωδία του σχολείου.
Στο ρόλο του αφηγητή, ο ηθοποιός Κώστας Παπαλέξης.
Θα προηγηθεί εκπαιδευτική παρουσίαση των εγχόρδων της Ορχήστρας και μορφολογική ανάλυση του μιούζικαλ από τον μαέστρο Γιώργο Αραβίδη.
Ενορχήστρωση: Γιάννης Μεντζελόπουλος
Μετάφραση στίχων: Αλεξάνδρα Κουρμπέτη- Αραβίδη.
Ερμηνεύει: η υψίφωνος Βάσια Ζαχαροπούλου
και η νεαρή τραγουδίστρια Λένα Σέρρα
Αφηγητής: Κώστας Παπαλέξης
Συμμετέχει φωνητικό μαθητικό σύνολο -
μουσική προετοιμασία: Ελένη Καπνόριζα
Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ
Διεύθυνση: Γιώργος Αραβίδης
Προγραμματισμός εκπαιδευτικών επισκέψεων
Ελληνογαλλική σχολή ''Ευγένιος Ντελακρουά'' / 14.02.22
Λεόντειος Σχολή / 23.02.22
ΕΠΑΛ Αγ. Παρασκευής /25.02.22
2ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής / 11.03.22
5ο Δημοτικό Πετρούπολης / 14.03.22
1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου / 21.03.22
5ο Δημοτικό Αγίας Παρασκευής / 22.03.22
Σχολεία Νέας Σμύρνης / 23.03.22
5ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα/ 28.03.22

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου