Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022

Με 6.000 καινούργια καθίσματα το Κατράκειο θέατρο αποκτάει «φρέσκια» λάμψη!


 Με την προσδοκία, το Κατράκειο, το στολίδι του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, το μεγαλύτερο σύγχρονο θέατρο της χώρας, να ανοίξει τις πόρτες του από τον ερχόμενο Μάϊο με λάμψη φρεσκάδας και ανανέωσης, ξεκινήσαμε πριν λίγες μέρες με στοχευμένες εργασίες ανάπλασης του.

Συγκεκριμένα, τοποθετούμε 6.000 νέα, καλαίσθητα, ποιοτικά, και πιο ανθεκτικά καθίσματα στη θέση των παλιών, τα οποία από τις καιρικές συνθήκες και την επί πολλές δεκαετίες χρήση τους επέβαλλαν την τοποθέτηση καινούργιων.
Οι εργασίες τοποθέτησης, εφόσον το επιτρέψει ο καιρός, αναμένεται να τελειώσουν την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου και όπως αντιλαμβάνεστε, το τελικό αποτέλεσμα θα αναδείξει μια πρωτόγνωρη για θεατρικό και συναυλιακό χώρο, ομορφιά, λάμψη και λειτουργικότητα!

Τα καθίσματα θα είναι αριθμημένα, στοιχείο που έλειπε από τα παλιά, το πρόσθετο αυτό χαρακτηριστικό θα διευκολύνει πολύ το κοινό των παραστάσεων όπως επίσης και τον προγραμματισμό των διοργανωτών/παραγωγών για τη διάθεση των αριθμημένων εισιτηρίων.
Βέβαια, οι εργασίες προετοιμασίας του Κατράκειου Θεάτρου για τη λειτουργία του στη θερινή περίοδο δεν τελειώνουν με την τοποθέτηση των 6.000 καθισμάτων, απομένουν να γίνουν κι άλλες σε επίπεδο συντήρησης αλλά και κάποιων ακόμη παρεμβάσεων μας, όπως για παράδειγμα, η αισθητική και λειτουργική υποστήριξη των χώρων (καμαρίνια) που βρίσκονται κάτω ακριβώς από τις εξέδρες των θεατρικών και συναυλιακών παραστάσεων.

Στόχος μας, είναι και φέτος το Κατράκειο να φιλοξενήσει θεατρικές και συναυλιακές παραστάσεις όλων των τάσεων και αναζητήσεων, η κάθε μια με το δικό της κοινό, να ξεπεράσει τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε το περασμένο καλοκαίρι με τους 70.000 θεατές κάθε ηλικίας (παρόλες τις ποσοστώσεις χωρητικότητας εξ αιτίας της πανδημίας) και να συνεχίσει να είναι σημείο αναφοράς για όλο το λεκανοπέδιο Αττικής.
Αυτός είναι ο στόχος μας, η φιλοδοξία μας, μα και η χαρά μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου