Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022

Περιοδεύουσα ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ


 Το «Θέατρο της Κούκλας» ολοκλήρωσε το μακρύ ταξίδι του ανεβάσματος της παράστασης «περιοδεύουσα Βαβυλωνία». Ένα όνειρο του κουκλοπαίχτη Τάκη Σαρρή να δει την Βαβυλωνία του Δ.Κ. Βυζάντιου παιγμένη με κούκλες είναι γεγονός!

Αυτό το επίτευγμα έγινε πραγματικότητα με την αφοσίωση στο σκοπό και την πολύ δουλειά όλων των συντελεστών της παράστασης Ο εγκλεισμός λόγω της πανδημίας επικέντρωσε με μανιακή εμμονή τον σκηνοθέτη –κουκλοπαίχτη Τάκη Σαρρή στην πραγματοποίηση αυτού του σκοπού.
Το έργο του Βυζάντιου είναι γνωστό και πολυπαιγμένο . Είναι όμως η πρώτη φορά που διασκευάζεται και παίζεται με κούκλες σε κουκλοθεατρική σκηνή. Μιλάει για την δυσκολία να συνεννοηθεί μια παρέα ελλήνων που εκπροσωπούν διάφορες περιοχές της Ελλάδας λόγω των τοπικών διαφορετικών διαλέκτων που ομιλεί ο καθένας τους, γιορτάζοντας την απελευθέρωση της Ελλάδας, γύρω από ένα τραπέζι, στη λοκάντα του Μισέ Μπαστιά.
Μέσα από αυτή την απλή ιστορία ο συγγραφέας μιλάει για σημαντικά πράγματα που αφορούν τον έλληνα. Μιλάει για την ελληνική ψυχή, αναδεικνύει προτερήματα και ελαττώματα, τον πλούτο της ελληνικής γλώσσας και το πολύπτυχο της ψυχής των ανθρώπων
Τι καταφέρνει μια παράσταση με κούκλες και τι καινούριο φέρνει το ανέβασμα του «Θεάτρου της Κούκλας» θα το εκτιμήσουν οι θεατές της παράστασης.
Ψαρουδάκη 34 Κάτω Πατήσια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου