Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

Διεθνές Φεστιβάλ Ιστορικού Ντοκιμαντέρ Beyond Borders στο Καστελλόριζο


 Εδώ και έξι χρόνια πραγματοποιείται στο Καστελλόριζο το Διεθνές Φεστιβάλ Ιστορικού Ντοκιμαντέρ Beyond Borders.

Είναι ένα Φεστιβάλ το οποίο μεθοδικά κάθε χρόνο αναπτύσσεται και εξελίσσεται, έχοντας φτάσει φέτος στο διαγωνιστικό του τμήμα να υποδέχεται 565 αιτήσεις από 50 διαφορετικές χώρες.
Το ΥΠΠΟΑ στηρίζει το Φεστιβάλ αυτό τα τελευταία χρόνια καθώς αποτελεί άλλη μία απόδειξη του πώς ο πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει αναπτυξιακό εφαλτήριο μικρών τόπων όπως το Καστελλόριζο αλλά και μία ισχυρή, ήπια δύναμη. Δεν είναι τυχαίο ότι το Φεστιβάλ στηρίζεται πλέον από τις πρεσβείες της Αυστραλίας, της Γερμανίας, των ΗΠΑ, της Ισπανίας και της Κύπρου, καθώς και από το Ινστιτούτο Θερβάντες και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο.
Είχα την τιμή να παραστώ στην έναρξη του Φεστιβάλ εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό, και, μαζί με τον Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για για Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστα Φραγκογιάννη, τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Γιάννη Χρυσουλάκη, τον Πρέσβη της Αυστραλίας, τον Πρέσβη της Κύπρου και την Μορφωτική Ακόλουθο της Πρεσβείας των ΗΠΑ να περιηγηθούμε και στην έκθεση του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου "Το Αιγαίο στις Φλόγες" με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου