Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

Ζάκυνθος: Συναυλία Χορωδίας «Η Φανερωμένη» | Αφιέρωμα στα 200 Χρόνια από την Επανάσταση του 1821

 


Ζάκυνθος: Συναυλία Χορωδίας «Η Φανερωμένη» | Αφιέρωμα στα 200 Χρόνια από την Επανάσταση του 1821 (Βίντεο-Ολόκληρη Μετάδοση) #zantetimes #zantenews #zakynthos

Μια πραγματικά αξία λόγου και προσοχής εκδήλωση αφιερωμένη στα 200 Χρόνια από την Επανάσταση του 1821 πραγματοποίησε το Σάββατο 21 Αυγούστου και ώρα 20.30 το βράδυ η χορωδία Ζακύνθου «Η Φανερωμένη» στον προαύλιο χώρο της Παναγίας Φανερωμένης πόλης Ζακύνθου.
Μια εκδήλωση που περιείχε εικόνες από την ελληνική επανάσταση, τραγούδια, ποίηση, αφηγήσεις.
Αφήγηση στίχων του Εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού από την αφηγήτρια Νίκη Κάπαρη και από τον ηθοποιό Κώστα Καποδίστρια από τα ποιήματα του «Η Γυναίκα τση ΖΑΚΥΝΘΟΣ» και από τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους».
Στην εκδήλωση ο μαθητής Θωμάς Άγγελος Πρασσάς απήγγειλε ένα ποίημα που έγραψε ειδικά για την εκδήλωση όπως ο μουσικός Μιχάλης Τσαούσης παραχώρησε το τραγούδι του «Οι Μισολογγίτισσες» και παίχτηκε στην οθόνη που είχε στηθεί για να προβληθούν εκτός από το τραγούδι και έργα από την Επανάσταση του 1821.
Προβλήθηκαν επίσης έργα από το Μιλάνειο Ναυτικό Μουσείο Ζακύνθου, από την Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζακύνθου, από τα παιδιά της Ξενοπούλειου Βιβλιοθήκης, από παιδιά που μετείχαν σε εικαστικό διαγωνισμό που διοργάνωσε η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ζακύνθου και παρουσιάστηκαν τα έργα που βραβεύτηκαν και τέλος έργα από το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων.
Το μουσικό θέμα της εκδήλωσης επιμελήθηκε ο μαέστρος Σταμάτης Φιλιακός και συμμετείχαν πολλοί μουσικοί όπως και η Μαντολινάτα της Λιθακιάς και «ΖΑΚΥΝΘΟΣ 1958» με μαέστρους τους Τάκη Κοριανίτη και Μπάμπη Πλατυπόδη αντίστοιχα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι επίκαιρο λόγο απεύθυνε στο κοινό ο πρώην Υπουργός και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πολεμικού Μουσείου κ. Αναστάσιος Λιάσκος όπως και ο πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Ζακυνθίων και μέλος της χορωδίας κ. Γιάννης Πομόνης.
Εικόνες αλλά και βίντεο από το Πολεμικό Μουσείο προβλήθηκαν στην οθόνη που είχε αναρτηθεί στην Πλατεία της Παναγίας Φανερωμένης.
Στο τέλος καταχειροκροτήθηκαν όλοι οι ανωτέρω από τους θεατές που γέμισαν την Πλατεία της Φανερωμένης αφού παρακολούθησαν μια εκδήλωση που περιείχε πολλά διαφορετικά θέματα
Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον πρόσφατα θανόντα μέλος της χορωδίας Τάκη Κακολύρη.
Δείτε ολόκληρη την εκδήλωση σε αποκλειστικότητα στον παρακάτω σύνδεσμο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου