Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

2*1 napos Gemenci-erdő vízitúra


 Lehet csak egy napra is jönni!

Nem kell maszk, sem védettségi!
Lazultak a szabályok - lazuljatok ti is egyet, ha így érzitek! Itt a jó idő, ami a legjobb lehetőség a rekreációra. Egészséges természeti környezetben egy kis vízitúra? Mi készen állunk!
Gemenc. Erről a vidékről mindenki hallott már és mindenki tudja azt is, hogy rengeteg állat népesíti be az erdőt. A Dunát egykor ilyen árterek övezték, napjainkra csak néhány helyen maradtak meg a folyóparti erdőségek. A folyó mellékágain 2 napot evezve kukkantunk be ebbe a varázslatos vízi világba, ahol a ragadozó madarak mellett gémek, kócsagok, fekete gólyák figyelik a túrázókat (és mi is őket), de láthatunk vaddisznókat, őzeket, szarvasokat is. A vízállástól függően beevezünk hangulatos kis mellékágakba is.
Íme, a tervezett program:
1. nap:
Találkozunk 10 órakor Baja-Dunafürdőn. Ismerkedés a kenukkal, evezés-tanulás. 11 órakor vízreszállás a Vén-Dunán, megfelelő vízállás esetén beevezünk a Cserta-Dunára is, a Koppány-sziget megkerülése, közben a Duna kis szigetén a hódok élőhelyét is megnézzük, majd a Nagy-Dunán visszaevezés az indulási helyre. Nem megerőltető a táv, és sok megállónk lesz.
Délután fakultatív gasztroprogram, borkóstolóval egybekötött látogatás a szekszárdi borvidéken, a Garai pincészetben, ahol csodálatos panorámában gyönyörködhetünk, miközben bemutatják a térség jellemzői borait és magát a szőlőbirtokot.
Este szabad program, igény esetén tábortűz mellett bográcsozási lehetőség.
2. nap:
Reggel 10:00-kor találkozunk Érsekcsanádon. Ezután a Rezéti-Dunán evezünk, a vízállástól függően érintjük a mellékágakat is. Magas vízállás esetén lehetőségünk lesz sétálni vagy beevezni a belső tavakhoz, ahol gazdag madár- és vadvilág tárul a szemünk elé.
Visszafelé a Rezéti-Dunán megpihenünk egy halásztanyán. Ezután a Nagy-Dunán visszaevezünk az első napi indulási helyre. Érkezés délután.
A szervező időjárás, vízállás vagy egyéb szempontok figyelembevételével a programváltoztatás jogát fenntartja.
Részvételi díj: 12 000 Ft/fő (függetlenül attól, hogy felnőttről vagy gyerekről van szó).
Az egynapos változat díja 6 000 Ft/fő.
Szállás: egyénileg. Szálláslehetőségeket tudunk ajánlani Baja-Dunafürdőn pihenőházakban vagy Baján, a Sugovica partján, panziókban, ifjúsági szállón.
A részletes program és a jelentkezési lap elérhető itt: http://vizitura.hu/viziturak/gemenci-erdo-vizitura/
Az Interested vagy Going gomb megnyomása nem egyenlő a túrára való jelentkezéssel.
Kellemes napot és élménygazdag túrázást kívánunk!
Üdvözlettel
A vizitura.hu csapata
Buruzs Tamás
web: http://vizitura.hu/
Telefon: +36 (70) 577-5351
Mail: info@vizitura.hu 
AUG 28 AT 11 AM UTC+03 – AUG 29 AT 1 AM UTC+03

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου