Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

ΝΕΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ INTERNATIONAL ACTIONART ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ


 ΝΕΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ INTERNATIONAL ACTIONART
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ
ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
*********************************************************************
Το πρόγραμμα του International Action ART και του UNESCO Club of the Department of Piraeus and Islands για την εκμάθηση της αραβικής γλώσσας στηρίζεται κατά πρώτο βαθμό στο διδακτικό εγχειρίδιο «At – Takallum Α1-Β2 (Eκδ.buruj books) Βιβλίο Σπουδαστή και Βιβλίο Εργασιών», που έχουν μια συνολική επισκόπηση της διδασκαλίας της Αραβικής που δεν περιορίζεται στο να παρέχει στους σπουδαστές ένα σύνολο από γεγονότα και πληροφορίες, αλλά επίσης τους ενθαρρύνει να αποκτήσουν τα δεξιότητές της και να αναγνωρίσουν τη λειτουργία της γλώσσας ως μέσο επικοινωνίας ανάμεσα στους ανθρώπους, όχι μόνο να διαβάζουν την κληρονομιά κλπ. Έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία στη διαδικασία σταδιακής παρουσίασης των υλικών του περιεχομένου, λαμβάνοντας υπόψιν του διαφορετικού μορφωτικού επιπέδου των σπουδαστών αλλά και τις ανάγκες που επιθυμείτε να καλυφθούν. Ενώ παράλληλα αποτυπώνεται ο Αραβικός πολιτισμός μέσα σε ένα ελκυστικό, σαφές και αισθητικό πλαίσιο που ενθαρρύνει τους σπουδαστές να ξεπεράσουν το φράγμα επικοινωνίας στην Αραβική γλώσσα. Στα εν λόγω εγχειρίδια εκφράστηκε επίσης και ένα ποσοστό από άλλους πολιτισμούς.
Επίσης τα εγχειρίδια αυτά παρέχουν πλήθος γραμματικών και ακουστικών ασκήσεων αντιστοίχως για την περαιτέρω εξάσκηση κάθε δεξιότητας, που ως στόχο έχουν το καλύτερο αποτέλεσμα εκμάθησης της αραβικής σε σπουδαστές που τα Αραβικά δεν είναι η μητρική τους γλώσσα . Στο τέλος κάθε μήνα, διεξάγονται εξετάσεις προκειμένου να αξιολογηθεί η πρόοδος του σπουδαστή.
Α’ κύκλος:
Ο Ά’ κύκλος υπολογίζεται περί τους 9 ώρες ( τρία διδακτικά μαθήματα).
Στο πρώτο στάδιο διδασκαλίας διενεργείται μια αρχική προσέγγιση στην Αραβική
γλώσσα και τον Αραβικό πολιτισμό. Ο Α’ κύκλος αποτελείται από δυο μέρη: το πρώτο μέρος αφορά
- α) την Γλωσσολογική Προετοιμασία των σπουδαστών της Αραβικής γλώσσας ,
- β) την Φωνητική Εισαγωγή Είναι η φωνητική εισαγωγή του αλφαβήτου και των άλλων φωνητικών του τύπων όπως: βραχέα φωνήεντα, μακρά φωνήεντα, διπλό γράμμα, σεληνιακά και ηλιακά γράμματα καθώς και γράμματα παρόμοιας προφοράς. Επίσης η κατανομή των συμβόλων (σουκούν, σαντα, μαντα, κ.α.).
γ) Σημαντικές Δομές και Λεξιλόγιο Πρόκειται για αποφατικές και
ερωτηματικές δομές που επικεντρώνονται στο λεξιλόγιο που έμαθαν οι σπουδαστές.
Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για την εκμάθηση της γλώσσας κάνοντας την αίτηση σας. Μπορείτε να τη βρείτε στο site μας:
Ή στείλτε e-mail στο unescop@otenet.gr, είτε περνώντας από τα γραφεία του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων (Π. Ράλλη 210 και Θησέως 1 – Περιβολάκι – Νίκαια), στα τηλέφωνα: 210 4967757, 210 4179797_Fax: 210 4944564.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου