Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Κεντρική Πλατεία της Γαλήνης Νάξου - UNESCO Club of the Department of Piraeus and Islands

 

Σας προσκαλούμε, την Κυριακή, 29 Αυγούστου 2021, στις 20:00

στην Κεντρική Πλατεία της Γαλήνης Νάξου, στην επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Γαληνιωτών «Παναγιά η Ατταλειώτισσα», με τίτλο: «Αττάλεια-Αλάγια: οι Αλησμόνητες Πατρίδες, Ν. Ιωνία-Νάξος: οι Πατρίδες του Σήμερα».
Ioannis Maronitis

Επετειακής εκδήλωσης- Μικρασιατικής Συνάντησης
με τίτλο:
«Αττάλεια-Αλάγια: Οι Αλησμόνητες Πατρίδες
Ν.Ιωνία-Νάξος: οι Πατρίδες του Σήμερα»,
μια συνδιοργάνωση των δύο μικρασιατικών πολιτιστικών συλλόγων, του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Γαληνιωτών Νάξου «Παναγία η Ατταλειώτισσα» με τον Σύνδεσμο Αλαγιωτών Ν.Ιωνίας Αττικής με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και του Δήμου Νάξου. Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς & Νήσων.
Το πρόγραμμα της θεματικής βραδιάς περιλαμβάνει:
Α΄Μέρος:
Παρουσίαση του έργου του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Γαληνιωτών Νάξου «Παναγία η Ατταλιώτισσα», από την Πρόεδρο κα Εμμανουέλλα Κουτάντζη και του έργου του Συνδέσμου Αλαγιωτών Ν.Ιωνίας Αττικής από τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Νουβέλογλου.
Β΄Μέρος:
Προβολή λαογραφικής ταινίας μικρού μήκους παραγωγής Συνδέσμου Αλαγιωτών Ν.Ιωνίας που δημιουργήθηκε ειδικά για την εκδήλωση με τίτλο:
«Αττάλεια-Αλάγια: Οι Αλησμόνητες Πατρίδες
Ν.Ιωνία-Νάξος: οι Πατρίδες του Σήμερα»
Η ταινία είναι βασισμένη στην ιστορική μελέτη της συγγραφέως Μαρίας Χρόνη-Βακαλοπούλου «Ιστόρησις της Θεοτόκου στα Μικρασιατικά Παράλια», τη λαογραφική μελέτη «Παναγία Ατταλειώτισσα Γαλήνης Νάξου», καθώς και τον Οδηγό του Επισκέπτη «Το χωριό Γαλήνη της Νάξου», του λαογράφου Αλέκου Φλωράκη.
Επιμέλεια: Γιώργος Νουβέλογλου (Πρόεδρος του Συνδέσμου Αλαγιωτών Ν.Ιωνίας)
Μοντάζ: Βαγγέλης Παπαευαγγελίου (Τεχνικός ήχου)
Δραματουργική επεξεργασία, σκηνοθεσία, αφήγηση: Κωνσταντίνα Σόγια (εκπαιδευτικός-επιστημονική συνεργάτιδα του Συνδέσμου Αλαγιωτών)
Γ’ Μέρος
Βράβευση των ερμηνευτριών Ειρήνης Κονιτοπούλου-Λεγάκη & Ελένης Λεγάκη για τη συμβολή τους στο μουσικό γίγνεσθαι του τόπου και παράλληλα προβολή οπτικο-ακουστικού υλικού για την μουσική τους πορεία φτιαγμένο ειδικά για την εκδήλωση από τον Σύνδεσμο Αλαγιωτών Ν.Ιωνίας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου