Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

Ο κ. Ιωάννης Μαρωνίτης στην 8η ετήσια συνδιάσκεψη για την κλιματική αλλαγή του ΟΗΕ


Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και Μέλος της Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συλλόγων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) και Γενικός Πρόεδρος - Διευθύνων Σύμβουλος International Action Art, κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, έλαβε μέρος στην 8η ετήσια συνδιάσκεψη για την κλιματική αλλαγή, που συγκλήθηκε από τον ΟΗΕ μαζί με το Πρόγραμμα Περιβάλλοντος του ΟΗΕ και την Κλιματική Αλλαγή του ΟΗΕ και συνδιοργανώθηκε με τους COP25 και COP26 Climate Champions. Η εκδήλωση στις 8 Δεκεμβρίου προσέλκυσε πάνω από 1500 στελέχη και εμπειρογνώμονες από 119 χώρες. Η εκδήλωση συγκέντρωσε επιχειρήσεις, , κοινωνικούς φορείς και τα Ηνωμένα Έθνη στο πλαίσιο της πενταετούς επετείου της συμφωνίας των Παρισίων. Οι ηγέτες που εκπροσωπούν πρωτοβουλίες, όπως "the Race to Zero" και "Business Ambition for 1.5°C", συζήτησαν συγκεκριμένες δράσεις και συνεργασίες που οι επιχειρήσεις μπορούν να αναλάβουν να αναβαθμίσουν πος αυτή την κατεύθυνση. Ο κ. Μαρωνίτης παρουσίασε επίσης τα περιβαλλοντικά προγράμματα του Ομίλου που υιοθετούν τους 17 στόχους του ΟΗΕ για βιωσιμη ανάπτυξη. Εργαστήρια και οι δράσεις που στοχεύουν να κάνουν τους ανθρώπους να μάθουν πώς να συμπεριφέρονται στο περιβάλλον, να σέβονται και να νοιάζονται γι 'αυτό, γιατί είναι το σπίτι μας.


Η ανακύκλωση που πρέπει να εντάσσεται στην καθημερινή μας ζωή, για φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα εμπορικού καθαρισμού, επίσης για την εξοικονόμηση ενέργειας και πώς μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις παραδοσιακές πηγές ενέργειας με τις ανανεώσιμες πηγές. Σχετικά με τη διατροφή και την κατανάλωση για το πώς να μην πετάμε τα τρόφιμα μας στα σκουπίδια αλλά να μαγειρεύουμε αρκετά για να τα καταναλώνουμε και πώς να μετατρέπουμε τα απορρίμματα τροφίμων μας πολύ εύκολα σε λίπασμα για τα φυτά.


Σε αυτήν την κατεύθυνση λειτουργούν όλες οι νέες μας δομές ενάντια στη φτώχεια στα Καμίνια του Πειραιά. Ένα κτίριο 2500τμ 6 ορόφων ενάντια στη φτώχεια, ένα από τα πιο όμορφα και αποτελεσματικά κτίρια κοινωνικής συμβολής και πολιτισμού στην Ευρώπη. Αποτελείται από δύο εστιατόρια με 400 θέσεις, μια επαγγελματική κοινωνική κουζίνα που μπορεί να ετοιμάσει 2000 φρέσκα γεύματα την ημέρα, Κοινωνικές κλινικές, Κοινωνικό φαρμακείο, 2 ξενώνες αστέγων με 200 κρεβάτια, ένα σύγχρονο πολιτιστικό κέντρο με θέατρική, μουσική σκηνή και αίθουσα συνεδριάσεων, χώρος υποδοχής και roof garden.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου