Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΕΣΠΕΡΟΥ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ

 


Η Ελληνική Εθνική Θρησκεία στο πλαίσιο του ετήσιου εορταστικού κύκλου της εορτάζει τη Γέννηση του Τριεσπέρου Ηρακλέους και το Χειμερινό Ηλιοστάσιο την Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου «2020» και ώρα 12:00 το μεσημέρι στον αδειοδοτημένο εν Αθήναις Ναό της.

Ο Ναός της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας θα είναι ανοικτός και για ατομική λατρεία που θα γίνεται διαδοχικά από τις 11:00 έως τις 13:00.
Οι θρησκευτές χρειάζεται να εισέρχονται στον Ναό ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ κάνοντας χρήση υφασμάτινης μάσκας.
Θα τηρηθούν όλες οι προϋποθέσεις και τα μέτρα υγιεινής που απαιτούνται σύμφωνα με την ΚΥΑ (Δ1α/ΓΠ.οικ.: 80588 Κ.Υ.Α. (Β΄5509/15-12-2020) για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού Covid-19.
Με το Χειμερινό Ηλιοστάσιο ολοκληρώνεται ο ενιαύσιος Ηλιακός κύκλος της διαρκούς αναδημιουργίας του Είναι. Στη θέση των «Χριστουγέννων», οι πρόγονοί μας εόρταζαν το λεγόμενο «Τριέσπερον», μία εορτή η οποία γενικεύεται από τους ελληνιστικούς χρόνους κι εντεύθεν, προς τιμήν των πυρφόρων και ηλιακών θεοτήτων Ηρακλέους (ο οποίος κατά τον Κορνούτο ορίζεται ως «ο εν τοίς όλοις Λόγος καθ'όν η Φύσις ισχυρά και κραταιά εστί και απεριγένητος ούσα, μεταδοτικός ισχύος και τοίς κατά μέρος και αλκής υπάρχων») και Ηλίου. Το «Τριέσπερον» ξεκινούσε με το Χειμερινό Ηλιοστάσιο (τη νύκτα της 21ης προς την 22α του Δεκεμβρίου, τη μεγαλύτερη δηλαδή νύκτα του έτους) και κορυφωνόταν με την αναγέννηση του φωτοδότη Ηλίου (τη νύκτα της 24ης προς 25η, όταν η ημέρα έχει ήδη μείνει «στάσιμη» επί 3 ημέρες μετά το Ηλιοστάσιο και αρχίζει πλέον να μεγαλώνει).
Η αναγέννηση του Φωτός που φέρνει η «σύλληψη» του Ηρακλέους κατά τις τρεις ημέρες που ο Ήλιος στέκει ακίνητος, σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας νέας πορείας προς το πνευματικό Φώς των Εθναρχών Θεών μας.
Η Ελληνική Εθνική Θρησκεία ως μηδέποτε ιδρυθείσα εξ αποκαλύψεως, αλλά δημιουργηθείσα ως εξελικτικός κρίκος ανάμεσα σε Θεούς και θνητούς εορτάζει αυτές τις «γόνιμες» ημέρες του έτους την γέννηση του Τριεσπέρου Ηρακλέους, ως το πνευματικό πρότυπο της Ανιδιοτέλειας, της Αοργησίας, και της Εγκράτειας που μπορεί να μεταμορφώσει τον θνητό σε ομοτράπεζο των Θεών.
Η Ελληνική Εθνική Θρησκεία εύχεται σε κάθε ποιοτικό άνθρωπο Χαρούμενο Χειμερινό Ηλιοστάσιο με ψυχικό σθένος και δύναμη πνεύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου