Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ 200 ΧΟΡΩΔΟΥΣ “ΕΝΑ ΦΩΣ ΜΕΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ”


 Εκατοντάδες συμπολίτες μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να απολαύσουν Χριστουγεννιάτικες μελωδίες τραγουδημένες από Χορωδίες όλων των ηλικιών που ύμνησαν τον ερχομό του Θεανθρώπουτην Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012 στην κατάμεστη αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου στο Χορωδιακό Φεστιβάλ που διοργάνωσε ο Όμιλος για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων. Σε χαρμόσυνο και γιορτινό κλίμα πάνω από 200 μικροί και μεγάλοι μας φίλοι, συμμετέχοντας σε Χορωδιακά Σύνολα από την Κεφαλλονιά, την Σαλαμίνα, αλλά και από τις περιοχές του Κερατσινίου, της Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη τραγούδησαν μοναδικές μελωδίες από την Ιταλία, την Αγγλία, την Ουκρανία, την Γαλλία καθώς και από τα Νησιά μας όπως είναι η Κεφαλλονιά, η Σαλαμίνα, η Αίγινα αλλά και η Ικαρία. Συγκινητική ήταν η αποδοχή και συμμετοχή του κοινού που παρακολούθησε το μουσικό γεγονός που αγκάλιασε πολλές και διαφορετικές κουλτούρες υπό το φως των επερχόμενων εορτών καθώς η αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου ήταν κατάμεστη από συνανθρώπους μας όλων των ηλικιών.


Οι Χορωδίες που μας τίμησαν ήταν οι: “Επτάχορδη Λύρα Ιερού Ναού Αγίου Ευθυμίου Κερατσινίου” - Μαέστρος κ. Χρυσούλα Τσιμούρη Κατσουρού, με το μικτό σύνολο ενηλίκων και μικτό παιδικό – εφηβικό σύνολο, “Ιερού Ναού Παναγίας Βλαχερνών Κερατσινίου” - Μαέστρος κ. Ανέστης Γκιάτας, “Παιδική Χορωδία Εκπαιδευτηρίων Ηλιάδη” - Μαέστρος Θεώνη Μούλτου, “Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη” - Μαέστρος Αθανάσιος Μιχαλόπουλος, Γυναικεία Χορωδία “Πρωτόκλητος” Σαλαμίνας – Μαέστρος Θεώνη Μούλτου, Μικτή Χορωδία Πολιτιστικού Σωματείου “Φιλαρμονία – Χριστόφορος Ιωάννου” - Μαέστρος Παναγιώτα Σανγβινάτσου ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια του Χορωδιακού Φεστιβάλ ανέλαβε η Μαέστρος κ. Χρυσούλα Τσιμούρη.

Στην όμορφη βραδιά το παρόν έδωσαν ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων Κέντρων της UNESCO (WFUCA), Υπεύθυνος για την Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου μας. “Στην τραγική αυτή περίοδο, της οποίας τις συνέπειες όλοι μας σε διαφορετικά επίπεδα βιώνουμε, ένα μουσικό γεγονός σαν και αυτό με την συμμετοχή παιδιών που σηματοδοτούν το μέλλον και την αισιοδοξία, το φως μες στο σκοτάδι, μας προσφέρει ένα χαμόγελο που όσο καθημερινό και “μικρό” φαντάζει στην σκέψη πολλών από εμάς, τόσο σημαντικό και εξαιρετικό είναι στην ουσία. Αυτή η γιορτή ανοίγει μία χαραμάδα ελπίδας.

Ο Όμιλος μας παρά το γενικό αρνητικό κλίμα και τα υλικά και ηθικά εμπόδια εξακολουθεί να προάγει την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας καθώς και το πνεύμα της αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς προσφοράς στον συνάνθρωπο που υποφέρει, γεγονός που αποδεικνύεται από την στήριξη και ενίσχυση άνω των 200 πλέον Ελληνικών οικογενειών με τρόφιμα και άλλα χρηστικά είδη”, τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Μαρωνίτης λίγο πριν τιμήσει με επαίνους τις συμμετέχουσες Χορωδίες.

Το Χορωδιακό Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε και στηρίχθηκε από εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί στα πλαίσια των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα που υλοποιούνται με την συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής και την χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
Ιωάννης Μαρωνίτης, Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων Κέντρων της UNESCO (WFUCA), Υπεύθυνος για την Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου