Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Eκθεση έργων ζωγράφων από 60 χώρες - μέλη της International Action Art, υπο τον τίτλο : "International Action Art Fair - Athens, Greece", στην αίθουσα εκδηλώσεων πολιτισμού κι εκπαίδευσης "Μαριάννα Βαρδινογιάννη" στις δομές κατά της φτώχειας, του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων

 

Μ' επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τρίτη 20/9/22 η έκθεση έργων ζωγράφων από 60 χώρες - μέλη της International Action Art, υπο τον τίτλο : "International Action Art Fair - Athens, Greece", στην αίθουσα εκδηλώσεων πολιτισμού κι εκπαίδευσης "Μαριάννα Βαρδινογιάννη" στις δομές κατά της φτώχειας, του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στην οδό Μυκάλις 21 στα Καμίνια, στον Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, οι συμμετέχοντες διακεκριμένοι εικαστικοί, απόλαυσαν περιηγήσεις στην Ακρόπολη και την παραλιακή ζώνη της Αθήνας, άκουσαν ζωντανή Ελληνική μουσική και χόρεψαν παραδοσιακούς Ελληνικούς χορούς μαζί με κορυφαία χορευτικά συγκροτήματα απο την Ελευσίνα και τα Μέγαρα. Γευμάτισαν στο Μικρολίμανο, μετείχαν σε εικαστικά σεμινάρια, για το χειρισμό του χρώματος και το σκίτσο προσώπων της Ελληνικής μυθολογίας και αρχαιότητας των κλασικών χρόνων απο διακεκριμένους διδάκτορες εικαστικούς της Σχολής Καλών Τεχνών, όπως η κα Χαρά Κροκίδη και η ο κ. Κωσταντίνος Φέης, κι αφού μίλησαν για τους ίδιους και για το σημαντικό τους εικαστικό έργο στις χώρες απο τις οποίες προέρχονταν, αλλά και διεθνώς, ο πρόεδρος της International Action Art, του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων και κέντρων UNESCO κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, τους βράβευσε και τους παρέδωσε όμορφα αναμνηστικά και πιστοποιητικό για την παρακολούθηση του σεμιναρίου, ενώ τέλος, έδωσε δεξίωση προς τιμήν τους στην ταράτσα του κτηρίου των δομών, όπου την επιμέλεια για το φαγητό είχε ο διάσημος σεφ Παπανδρέου.
Πολλοί καλλιτέχνες εικαστικοί, παρεχώρησαν ευγενικά, τα έργα τους για την γκαλερί του "International action Art", όπου θα εκτίθενται σε μόνιμη βάση και θ' αποτελούν στρατηγικό εκπρόσωπο πολιτισμού και τέχνης των χωρών καταγωγής τους.
"Οι άνθρωποι που σήμερα πλήττονται περισσότερο απο την οικονομική κρίση και βρίσκονται σε αδυναμία, πρέπει πρώτοι απ' όλους να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στον πολιτισμό, την κοινή γλώσσα όλων των λαών και τα εικαστικά δρώμενα , ως τρόπο απελευθέρωσης απο τα δεινά και ψυχολογικής υποστήριξης", δήλωσε ο διοργανωτής της υπέροχης διεθνούς διήμερης εκδήλωσης κ. Ιωάννης Μαρωνίτης.

Νίκος ΤσιαμτσίκαςΔημοσιογράφος





















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου