Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022

Beethoven: Firhændige Klaverværker


 Firhændige klaverværker:

Sonate, D-dur, op. 6
Otte Variationer, WoO 67
Seks Variationer, WoO 74
Tre Marcher, op. 45
klaver: Thomas Tronhjem & Jonas Frederik
Gratis adgang!
Thomas Tronhjem har siden 2004 været docent i klaver og akkompagnement på Det Jyske Musikkonservatorium. Han er modtager af en lang række anerkendte og velestimerede priser og legater i Danmark; deriblandt Dronning Margrethe og Prins Henriks Fond og Jacob Gades Legat og har givet solo-recitals i Skandinavien, Rusland samt i de fleste europæiske lande og har også som solist med orkestre i såvel Danmark som udlandet opført en lang række klaverkoncerter af bl.a. Mozart, Beethoven, Schumann, Saint-Saëns og Rachmaninov.
Derudover har Thomas Tronhjem udgivet 12 cd'er med fortrinsvis danske komponister. Disse cd'er har alle opnået usædvanligt flotte anmeldelser i såvel danske som udenlandske aviser og tidsskrifter, og har vundet Danish Music Award (Grammy) for årets bedste solo-udgivelse i Danmark samt P2-prisen i samme kategori.
Som klassisk uddannet koncertpianist har Jonas Frederik spillet koncerter i lande som USA, Italien, Frankrig og naturligvis Danmark. Med et solidt fundament i klassisk musik skriver Jonas Frederik lige fra store orkestrale værker til elektronisk synth-baseret filmmusik.
Sideløbende med sin solokarriere har Jonas Frederik ofte arbejdet på tværs af genrer, bl.a. sammen med Perry Stenbäck, som han sammen med stiftede Vejle Crossover Art Ensemble, og med den elektroniske duo, Andre Tonelege. Et samarbejde gennem mange år med humoristen og historiefortælleren Rune Green blev det også blevet til, hvor de sammen optrådte med nyfortolkninger af flere H. C. Andersen-eventyr og klassiske gyserhistorier med den nyskrevne musik som et fortolkende element og ikke kun som baggrundsmusik.
Jonas Frederik startede sin musikalske karriere 9 år gammel, da han begyndte at spille klaver. Kort efter begyndte han at deltage i konkurrencer og vandt hurtigt topplaceringer i Berlingske Tidendes Klassiske Musikkonkurrence og den danske Steinway Festival.
I en alder af 15 år komponerede Jonas Frederik sit første større værk, en klavertrio, og andre store værker fulgte snart efter, såsom en violinkoncert, en klaverkoncert, værket ”Gys & Gru”, et timelangt værk for stort ensemble, kor, dansere og fortæller i anledning af Halloween, og senest en stor symfonisk sats over ”Glade Jul”.
I 2002, 17 år gammel og allerede en meget erfaren pianist, blev Jonas Frederik optaget på Det Jyske Musikkonservatorium, og fik sin kandidatgrad i 2008.
Fra 2013 studerede Jonas Frederik filmkomposition hos Jacob Groth (Millennium-trilogien, Dead Man Down), Karsten Fundal (Canned Dreams, The Act of Killing) og Irv Johnson (Boy Wonder, Kartellet) på Syddansk Musikkonservatorium og modtog endnu en kandidatgrad i sommeren 2015.
Byens Hus Jelling
ΣΆΒΒΑΤΟ, 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2022 ΣΤΙΣ 2 Μ.Μ. – 3 Μ.Μ. UTC+03


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου