Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Ενθουσίασε η συναυλία του Παναγιώτη Καρούσου στην Παλαιά Φωκαία

 

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία με μελοποιημένη ποίηση του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου από τον Ν.Π.Δ.Δ Αριστόδικο Δήμου Σαρωνικού υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και την στήριξη του διεθνούς οργανισμού International Action Art, στο Ανοιχτό Θέατρο Παλαιάς Φώκαιας.

Στην εξαιρετική συναυλία κλασικής μουσικής ερμηνεύτηκαν μελοποιημένα ποιήματα ελλήνων και ξένων ποιητών και χορωδιακά από τις όπερες Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου και Ιλιάδα του Ομήρου. Συμμετείχαν: Ρέα Βουδούρη, Παναγιώτης Διπλάρος, Κλεοπάτρα Ελευθεριάδου, Γιάννης Δάρρειος, Παντελής Λαλεδάκης, Γεωργία-Ευαγγελία Κουρμπέλη (πιάνο), Παναγιώτης Καρούσος (συνθέτης).
Τιμητική συμμετοχή η Νάντια Καραγιάννη με τον Ανδρέα Πριονά στο πιάνο στα τραγούδια: Το παιδί στο ποτάμι (Γεώργιος Βιζυηνός), Αύριο φως (Αλέκος Παναγούλης), Καρυάτιδες (Ιωάννης Πολέμης), Τώρα που λείπεις (Τέλος Άγρας), Στο νυχτερινό κέντρο (Ναπολέων Λαπαθιώτης), Μπαλάντα της απόδρασης (Δημήτρης Ιατρόπουλος), Το πόσο σε λατρεύω (Γιάννης Βηλαράς).
Τη συναυλία προλόγισαν και παρουσίασαν ο Πέτρος Φιλίππου, Δήμαρχος Σαρωνικού Αττικής, ο Ιωάννης Μαρωνίτης, Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων, και η Δήμητρα Ράπτη, Πρόεδρος Δ. Σ. & Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ Αριστόδικος Δήμου Σαρωνικού. Ανάμεσα στο εκλεκτό κοινό παραβρέθηκαν η πρωταγωνίστρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής μεσόφωνος Μαρία Μαρκέτου, η συγγραφέας Μαρία Κακαβογιάννη, κ.α. που επαίνεσαν και καταχειροκρότησαν τον συνθέτη και τους καλλιτέχνες.





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου