Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

Θεατρική Παράσταση- "ΓΙΟΙ και ΚΟΡΕΣ" | Θεατρική Ομάδα θεατρΙΛΙΟΝ


 Η Θεατρική Ομάδα θεατρΙΛΙΟΝ, συνεχίζοντας για 15η χρονιά την πορεία της, έχει την χαρά να σας παρουσιάσει την καινούργια της παραγωγή.

Πρόκειται για το πολυβραβευμένο έργο του Γιάννη Καλαβριανού "Γιοί και Κόρες"
Η παράσταση «Γιοι και κόρες» βασίζεται σε μαγνητοσκοπημένες συνεντεύξεις ηλικιωμένων που δεν έχουν διαδραματίσει κανένα επίσημο ρόλο στην ιστορία της χώρας (αποκλείστηκαν πολιτικοί στρατιωτικοί κ.λ.π.) και που κλήθηκαν να απαντήσουν στην ερώτηση «Εάν έπρεπε να ξεχωρίσετε μία ιστορία από όλη σας τη ζωή, ποια θα ήταν αυτή;».
Οι περισσότερες προσωπικές ιστορίες, διαδραματίστηκαν παράλληλα με γνωστά ιστορικά γεγονότα. Οι αφηγήσεις τους καλύπτουν διάστημα από το 1920 μέχρι το 2004 και αφορούν: στο πρώτο κύμα μετανάστευσης στην Αμερική, ιστορίες της Κατοχής, των εκατέρωθεν απωλειών του Εμφυλίου, συνεχίζονται στις δεκαετίες του ’50 και του ’60 με τον κόσμο στα γήπεδα, την ανέγερση του Τείχους στο Βερολίνο, τον αναγκαστικό επαναπατρισμό των Αιγυπτιωτών, ένα έρωτα από τα χρόνια της Χούντας ως την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, και κατέληγαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
Η παράσταση είναι ουσιαστικά μία λοξή αφήγηση της επίσημης ελληνικής ιστορίας, μέσα από τις μικρές ιστορίες απλών ανθρώπων, είναι δηλαδή ένα πανόραμα της Ιστορίας (με γιώτα κεφαλαίο) μέσα από τη μικρή ιστορία.
Σάββατο 10 - Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022
Ώρα: 9μ.μ.
Θέατρο "Μελίνα Μερκούρη" (Αγ. Φανουρίου 99, Ίλιον)
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Σκηνοθεσία:
ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
Σκηνικά- Κοστούμια:
Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Μουσική Επιμέλεια:
ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
Παίζουν: Γεωργόπουλος Κώστας, Δερβεντζή Αλεξάνδρα, Κουτρουμπής Θανάσης, Λαμπροπούλου Ελένη, Λυγίζου Κωνσταντίνα, Μανδαλιού Ιωάννα, Παναγόπουλος Χρήστος, Παπαδοπούλου Μαρία, Ρουμελιωτάκης Λάμπρος, Στασινού Γωγώ, Στεφανάκη Αγγελικη
Υπό την αιγίδα του ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ
SEP 10 AT 9 PM – SEP 11 AT 9 PM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου