Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022

Πλήθος κόσμου για τη συναυλία του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Θέατρο Άλσους Βεΐκου

 Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου. Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό International ACTION ART και τον Πολιτιστικό & Αθλητικό Οργανισμό «Βασίλης Παπαδιονυσίου» Δήμου Γαλατσίου παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία συναυλία του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Θέατρο Άλσους Βεΐκου. Τα τραγούδια του Παναγιώτη Καρούσου ερμήνευσαν, η μεγάλη ερμηνεύτρια του Λαϊκού τραγουδιού Νάντια Καραγιάννη, και μαζί της ο τραγουδιστής Δημήτρης Κανέλλος, ο Γιώργος Ζαμπέτας (εγγονός του αείμνηστου Γιώργου Ζαμπέτα), η Ερωφίλη Τζάνου, η Τζωρτζίνα Αντωνακάκη και ο τενόρος Θοδωρής Μπιράκος. Συνόδευσαν οι μουσικοί Γιάννης Λαμπράκης (μπουζούκι), Ανδρέας Νιάκαρης (κρουστά), Νίκος Τσαχτσίρης (κοντραμπάσο), και ο μαέστρος Ανδρέας Πριονάς που είχε τη μουσική διεύθυνση στο πιάνο. Οι καλλιτέχνες και ο συνθέτης καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό που είχε κατακλίσει από νωρίς το θέατρο.

Την εξαιρετική συναυλία παρουσίασε ο Ιωάννης Μαρωνίτης, Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και Πρόεδρος της INTERNATIONAL ACTION ART.

Η συναυλία που αφιερώθηκε στον αείμνηστο βάρδο του μπουζουκιού Γιώργο Ζαμπέτα πλαισιώθηκε από χορευτικά με παραδοσιακούς χορούς, και άνοιξε το 4ο 4ήμερο Φεστιβάλ Πολιτισμού των 5 Ηπείρων στα πλαίσια του Φεστιβάλ Γαλατσίου 2022 "Παρέα με τ' αστέρια".

Στο πρόγραμμα παρουσιάστηκε ο εξαιρετικός κύκλος έντεχνων και λαϊκών τραγουδιών του Παναγιώτη Καρούσου. Η μεγάλη λαϊκή ερμηνεύτρια Νάντια Καραγιάννη τραγούδησε συνταρακτικά με την δική της πληθωρική ερμηνεία τα τραγούδια, Σ᾿ ένα παλιό ναό (Μιλτιάδης Μαλακάσης), Το παιδί στο ποτάμι (Γεώργιος Βιζυηνός), Αύριο φως (Αλέκος Παναγούλης), Καρυάτιδες (Ιωάννης Πολέμης), Στο νυχτερινό κέντρο (Ναπολέων Λαπαθιώτης), Το πόσο σε λατρεύω (Γιάννης Βηλαράς). Ο γνωστός τραγουδιστής Δημήτρης Κανέλλος τραγούδησε υπέροχα τα τραγούδια, Τώρα που λείπεις (Τέλος Άγρας) και Εσύ η γλυκιά (Γεώργιος Δροσίνης). Η Ερωφίλη Τζάνου ερμήνευσε το τραγούδι Θα τραβήξεις μπροστά (Μανώλης Αναγνωστάκης). Η Τζωρτζίνα Αντωνακάκη ερμήνευσε το τραγούδι Οδοιπόρος (Παύλος Νιρβάνας), ο τενόρος Θοδωρής Μπιράκος ερμήνευσε το τραγούδι Μάθε τον πόνο (Ιωάννης Γρυπάρης). Ο δημοφιλής νέος λαϊκός ερμηνευτής Γιώργος Ζαμπέτας ερμήνευσε εντυπωσιακά τα τραγούδια του Παναγιώτη Καρούσου Μπαλάντα της απόδρασης (Δημήτρης Ιατρόπουλος), και Αμαρυλλίδες (Σαράντης Αλιβιζάτος), και τα τραγούδια του αείμνηστου παππού του Γιώργου Ζαμπέτα Που 'σαι Θανάση και Ήρθα κι απόψε. Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωπος της πρεσβείας της Γεωργίας, ο Αντιδήμαρχος Μάνος Ελευθερίου, Πρόεδρος "Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Γαλατσίου - ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ", και προσφέρθηκαν φαγητά και υπήρχαν θεματικά κιόσκια και τραπεζάκια με σουβενίρ και παζάρι από τις συμμετέχοντες χώρες.































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου