Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

«Το Θέατρο της Δευτέρας στο ΑΠΚΥ»: «Βρυκόλακες» του Ερρίκου Ίψεν


 «Το Θέατρο της Δευτέρας στο ΑΠΚΥ», στο πλαίσιο του 2ου κύκλου για την κλασική και σύγχρονη δραματουργία, που διοργανώνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Θεατρικές Σπουδές» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), παρουσιάζει στο κοινό τους "Βρυκόλακες" του Ερρίκου Ίψεν.


📅 Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 | Ώρα έναρξης 20:00
💻 Παρακολουθήστε ζωντανά μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του #ΑΠΚΥ, στον σύνδεσμο https://bit.ly/3dLtWek

Εισηγητής στην τηλεδιάλεξη είναι ο Δρ. Γεώργιος Κράιας, ακαδημαϊκός, φιλόλογος, θεατρολόγος και συντονιστής της Θεματικής Ενότητας «Ιστορία του Θεάτρου και Δραματολογία» του ΜΠΣ 'Θεατρικές Σπουδές'.
.
.
Το έργο "Βρυκόλακες" (αγγλικός τίτλος "Ghosts") του Ίψεν, ενός από τους πρωτοπόρους της σύγχρονης ευρωπαϊκής δραματουργίας, πραγματεύεται την ανθρώπινη φύση, τις κοινωνικές συμβάσεις και την υποκρισία, τα φαντάσματα και τους «βρυκόλακες» που στοιχειώνουν κάθε ανθρώπινη ύπαρξη και πηγάζουν, μεταξύ άλλων, από τον «νόμο» και την «τάξη», αλλά και την ασφυκτική πίεση που ασκούν συχνά στον άνθρωπο οι θεσμικοί και κοινωνικοί κανόνες. Με τολμηρή για την εποχή τους θεματολογία, οι "Βρυκόλακες", που γράφτηκαν το 1881, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, αλλά με το πέρασμα του χρόνου πέτυχαν να θεωρούνται ένα από τα κλασικά έργα του δραματικού ρεπερτορίου και από τα πλέον αντιπροσωπευτικά του Ίψεν.

🌐 Περισσότερες πληροφορίες & το Πρόγραμμα της Σειράς, εδώ: tinyurl.com/skpygt5d

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου