Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Ο συνθέτης Παναγιώτης Καρούσος στο Extra Channel

 

Ο Δρ. Αναστάσιος Κουτσούκος, (Paris VSorbonne) και ο συνθέτης Παναγιώτης Καρούσος, (Université de Montréal), στην εκπομπή "Στο Περισκόπιο του Πολιτισμού του Γιάννη Διαβάτη" στο Extra Channel συνομιλούν και σχολιάζουν επίκαιρα θέματα. Εκπαιδευτικά θέματα των σχολείων του Υπουργείου Παιδείας, παρουσίαση της όπερας «Προμηθέας Δεσμώτης» στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με Σεμινάριο πάνω στην Προσωδία. Δεύτερο Χορωδιακό της όπερας «Προμηθέας Δεσμώτης» σε μουσική Παναγιώτη Καρούσου με τη Χορωδία του 3ου Γυμνασίου Αιγίου υπό τη διεύθυνση της μουσικού Μαρίας Σταυράκη.

Λίνα Μενδώνη, Υπουργός Πολιτισμού. Ιωάννης Μαρωνίτης, Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO νομού Πειραιά και Νήσων, Κατερίνα Διακογεωργίου, εκπαιδευτικός, Δρ. Χρυσούλα Τσίγκρη, Σχολική Σύμβουλος Γαλλικών Α΄ Αθήνας, Ταξίαρχος εν αποστρατεία Σοφία Παπαδάτου ε.α. "Ελληνοδιεθνής". Υπουργοί Παιδείας Νίκος Φίλης και Νίκη Κεραμέως.

Τραγούδι: Θεόδωρος Μπιράκος, τενόρος άρια του Ερμή από την όπερα Προμηθέας Δεσμώτης του Παναγιώτη Καρούσου (από παρουσίαση στα σχολεία). Το μονόχορδο του Πυθαγόρα και η Πυθαγόρεια κλίμακα. H θεωρία της αρμονίας των σφαιρών. Το Κομμουνιστικό Μανιφέστο - Καρλ Μαρξ και Φρίντριχ Ένγκελς. H μουσική στην αρχαία ελλάδα "Αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι". Σεμινάριο προσωδίας στα σχολεία. Αντιδιαστολή μοντέρνας ατονικής μουσικής με την τονική στην κλασσική μουσική.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου