Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Καταχειροκροτήθηκε η λυρική τραγωδία «Τραχίνιες» σε σκηνοθεσία Ειρήνης Κώνστα στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Κρωπίας

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018. Χειροκροτήματα, αυτόγραφα και ενθουσιασμός του κοινού για την σπουδαία πρωταγωνίστρια Ειρήνη Κώνστα της όπερας «Τραχίνιες» του Σοφοκλή.
Η δραματική σοπράνο Ειρήνη Κώνστα σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε στον τραγικό ρόλο της Δηιάνειρας δίνοντας κυριολεκτικά την ψυχή της ενσαρκώνοντας ένα μεγάλο ρόλο της όπερας. 
Γέμισε την σκηνή με την παρουσία της και την καταπληκτική της ερμηνεία κρατώντας το κοινό καθηλωμένο μέχρι το τέλος της όπερας που έτρεξε με λαχτάρα να την συγχαρεί, να την αγγίξει και να φωτογραφηθεί μαζί της. Αυτή είναι η μαγεία της όπερας, να οδηγεί τον ερμηνευτή και τον θεατή σ' έναν κόσμο μαγικό.
Η Λυρική τραγωδία «Τραχίνιες» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία της σοπράνο Ειρήνης Κώνστα και μουσική  του Παναγιώτη Καρούσου παρουσιάστηκε με επιτυχία από τον Δήμο Κρωπίας στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Πλ. Δεξαμενής Κορωπίου, παρουσία του Δημάρχου Κρωπίας κ. Δημητρίου Κιούση και πλήθος κόσμου.
Την παράσταση έκλεψε η σκηνοθεσία της ντίβας της ελληνικής όπερας Ειρήνης Κώνστα η οποία μάγεψε τους θεατές, με την ωραία της θεατρική εμφάνιση την ηθοποιία της και την τεράστια εκπληκτική φωνή της.
Κατά γενική ομολογία από κοινό και κριτικούς η πανέμορφη σοπράνο Ειρήνη Κώνστα στο ρόλο της Δηιάνειρας είναι μια παρουσία μαγική, που σε καθηλώνει. Η φωνή της αναδεικνύει τις υπέροχες άριες της όπερας μπαίνει μέσα στο δράμα της τραγικής ηρωίδας και το ζει, και μαζί της το ζει και το κοινό συνεπαρμένο από τη μαγεία της υψηλής τέχνης.
Στον ρόλο του Ηρακλή ο μπάσος Βασίλης Ασημακόπουλος ήταν μοναδικός με σπάνιο φωνητικό και ερμηνευτικό ταλέντο, δίνοντας έναν Ηρακλή απόμακρα τραγικό. 
Η σοπράνο Ειρήνη Κώνστα και ο μπάσος Βασίλης Ασημακόπουλος δύο ασύγκριτες παρουσίες, μυθικές, ερμήνευσαν το ντουέτο "Ηρακλής και Δηιάνειρα" δίνοντας στιγμές υψηλής τέχνης.
Η ταλαντούχα υψίφωνος Ρέα Βουδούρη στο ρόλο της Μακαρίας ήταν πολύ θεατρική δίνοντας µια ανάλαφρη νότα  μέσα στο βαθύ δράμα του έργου. Στο μελωδικό ντουέτο, Ύλλος και Μακαρία, η Ρέα Βουδούρη και ο Ορφέας Τσαρέκας τραγούδησαν υπέροχα.
Η αξιόλογη μεσόφωνος Κατερίνα Μποτώνη στο ρόλο της  Αλκμήνης ήταν άψογη φωνητικά, και έδειξε όλη την στοργή της στην πονεμένη Δηιάνειρα, υπομένοντας σαν τραγική φιγούρα σιωπηλά.
Ο δυναμικός τενόρος Θεόδωρος Μπιράκος στο ρόλο Ευρυσθέα τραγούδησε υπέροχα την άρια του Βασιλιά και το ντουέτο με τον μπάσο Βασίλη Ασημακόπουλο συνεπαίρνοντας το κοινό.
Η εξαιρετική σοπράνο Μαρίζα Κιοσέογλου έπαιξε και τραγούδησε άψογα το ρόλο της Ιόλης, ιδιαίτερα στην σκηνή της δολοφονίας της από την Δηιάνειρα ήταν συγκινητική. 
Ο μπάσος Ορφέας Τσαρέκας τραγούδησε τον ρόλο του Ύλλου με ωραίους φωνητικούς τόνους και φάνηκε ιδιαίτερα στο εκπληκτικό ντουέτο "Ύλλος και Μακαρία" με την σοπράνο Ρέα Βουδούρη.
Η ερμηνεία των καλλιτεχνών και η υψηλής αισθητικής αξίας προσέγγιση της σπουδαίας σοπράνο Ειρήνης Κώνστα, ανέδειξαν σημαντικά την όπερα «Τραχίνιες» ως ένα έργο κλασικού ρεπερτορίου.
Τη σωστή μουσική διεύθυνση στο πιάνο είχε ο ταλαντούχος πιανίστας Παντελής Λεγάκης.
Το έργο προλόγισε ο συνθέτης Παναγιώτης Καρούσος και ευχαρίστησε τον Δήμο Κρωπίας και τον Δημάρχο κ. Δημητρίο Κιούση για την δημιουργική συνεργασία στην προώθηση της ελληνικής όπερας. Παρευρέθησαν η γνωστή μεσόφωνος της Λυρικής Σκηνής Μαρία Μαρκέτου, ο Δρίβας Αθανάσιος, Διευθυντής του 42ου Γυμνάσιου Αθηνών, κ.α.
Η σύγχρονη αριστουργηματική όπερα «Τραχίνιες» του Παναγιώτη Καρούσου συγκλόνισε το κοινό που καταχειροκρότησε την εκπληκτική παράσταση. 
Σημειωτέον ότι η όπερα «Τραχίνιες» του Σοφοκλή του Παναγιώτη Καρούσου έκανε το θριαμβευτικό της ντεμπούτο στο Lincoln Center της Νεας Υορκης στις 26 Μαρτιου 2016 με την επωνυμία «Ολυμπιακή Φλόγα». Στις 5 Ιουλίου 2016 ξαναπαρουσιάστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες στο Θερινό Φεστιβάλ της Αστόριας (Athens Square Park Summer Festival 2016).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου