Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Εθνικά_Φεστιβάλ πολιτιστικών παραδόσεων__Σεπτέμβριος 2018


Μόσχα, 25 Σεπτεμβρίου 2018
Αγαπητοί φίλοι,
1/ Σε ΜΗΝΑ ΕΛΛΑΔΑΣ, κυριολεκτικά, εξελίσσεται για άλλη μία φορά ο Σεπτέμβριος μήνας, όταν σε διαφορετικές γεωγραφικές ακτίνες της ρωσικής πρωτεύουσας πραγματοποιούνται Φεστιβάλ εθνικών πολιτισμών, κατά τα οποία τα Συγκροτήματα του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. δίνουν το δραστήριο παρόν.
Ο Σεπτέμβριος στη Μόσχα ήταν πραγματικά ένας μήνας γεμάτος από ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στο υπαίθριο χώρο του διατηρητέου Μουσείου «Τσαρίτσινο» πραγματοποιήθηκε η συναυλία λήξης του φετινού Φεστιβάλ Πολιτιστικών Παραδόσεων των Λαών της Ρωσίας, στα πλαίσια του οποίου το Χορευτικό Συγκρότημα του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού - Κ.Ε.Π. συμμετείχε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα παραδοσιακών χορών από τη νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα. Η ζωντανή, εκφραστική, βιρτουόζικη παρουσίαση των χορών της Χώρας μας συκγίνησε το κοινό, που ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό και με υψηλό δείκτη συμμετοχής στο καλλιτεχνικό δρώμενο.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ το κοινό είχε τη δυνατότητα να περιηγηθεί σε τόπους μακρινούς μέσα από τις παρουσιάσεις που έλαβαν χώρα στο πάρκο «Τσαρίτσινο» και να μυηθεί στις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα διαφόρων εθνοτήτων της πολυεθνικής Ρωσίας. Συνάμα, να λάβει μέρος σε ενδιαφέρουσες εκδρομές και διαλέξεις,  σε master-classes χορού ή να απολαύσουν την παραδοσιακή κουζίνα των Λαών της Ρωσίας.   
Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε την περίοδο από 14 έως 15 Σεπτεμβρίου 2018 με σκοπό τη διάδοση του εθνικού πολιτισμού και παραδόσεων των λαών της Χώρας μας, τη σταθεροποίηση των δια-εθνικών σχέσεων και την ενίσχυση του διαπολιτισμικού διαλόγου.   
Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από τη Διεθνή Ένωση Γερμανικού Πολιτισμού, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Υποτροφιών, βάσει Προεδρικού Διατάγματος.
Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ Πολιτιστικών Παραδόσεων των Λαών της Ρωσίας δύνασθε να αντλήσετε στην εξής παραπομπή στο Διαδίκτυο:http://www.rusdeutsch.ru/Nachrichten/10867 
  
2/ Το περασμένο Σαββατοκύριακο 22-23/09/2018 με επιτυχία πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο κεντρικότατο πάρκο της ρωσικής πρωτεύουσας «Sad Ermitage» το Φεστιβάλ ελληνικού πολιτισμού και γευσιγνωσίας «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ», που οργανώνεται από την  ελληνική ομογένεια σε συνεργασία με το Δήμο Μόσχας και χαροποιεί τους επισκέπτες του με άρωμα ΕΛΛΑΔΑΣ.
Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) παρόν με ένα σφαιρικό, πολυεπίπεδο πρόγραμμα: καλοπροαίρετη, χαρούμενη διάθεση, θετική αύρα, αίσθησα χαρά και ευφορίας, κεφιού, παρουσιάσεις-master-classes ελληνικής γλώσσας (από την παιδαγωγό μας Σόφια Σκιντάνοβα),  master-classes εικαστικών με αξιοποίηση εθνικών παραδοσιακών συμβόλων (Βικτώρια Στεπανίντινα), θεατρικά δρώμενα και master-classes «Μύθοι του Αισώπου» από το Θεατρικό Εργαστήρι του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (ΚΕΠ) με καλλιτεχνιό διευθυντή το σκηνοθέτη Γκεόργκιι Τσερβίνσκι, παρουσίαση-διάλεξη για τις κοινές σελίδες ιστορίας των δύο ομόδοξων λαών, Ελλήνων και Ρώσων (Δώρα Γιαννίτση), παρουσιάσεις βιβλίων, ζωντανή μουσική, εκφραστική εκτέλεση ελληνικών παραδοσιακών χορών και master-classes από τους χορευτές του Χορευτικού Χυγκροτήματος του Κ.Ε.Π. (καλλιτεχνικός διευθυντής – Φιόντορ Κοτένκο) και τους σολίστες μουσικούς στη σκηνή, θετική αύρα, κατάσταση γενικής ευφορίας, φιλικής σύμπραξης και συνύπαρξης καλλιτεχνών και κοινού,  μάς απογείωσαν και μάς μετέφεραν, μαζί με τους επισκέπτες της «АΚΡΟΠΟΛΗΣ» στη γη της Ελλάδας, με τα χρώματά της, τις οσμές της, τους ήχους της.  
Ήλιος στον μοσχοβίτικο ουρανό, ήλιος και στις καρδιές μας !!!
 
Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στους οργανωτές του Φεστιβάλ, στα Συγκροτήματά μας, στα μέλη και στους καλλιτεχνικούς διευθυντές τους, για την ανταπόκριση και συμμετοχή τους.

Επισυνάπτονται φωτογραφίες από το Φεστιβάλ.
Εις το επανιδείν φίλοι μας!!!

Με εκτίμηση
Δώρα Γιαννίτση,
δ/ντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού


ГРЕЧЕСКИЙ КУЛЬТУРНЫЙ ЦЕНТР                     ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Москва, Алтуфьевское шоссе,  44                     Altufyevskoe shosse, 44, office No 9, 2nd floor
офис № 9, 2 этаж                                                           127566 Moscow, Russia
Тел.: 7084809 – Тел./Факс: 7084810                      Tel.: +7 495 7084809; Tel./Fax:  +7 495 7084810

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου