Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ

Ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης μαζί με την πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δημοτική σύμβουλο, Δήμητρα Μιχαιρίνα και την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Αθηνά Κιούση, επισκέφτηκαν τα σχολεία του 1ου Γυμνασίου του 1ου ΓΕΛ, στο πλαίσιο των ετήσιων τελετών αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Ο Δήμαρχος Κρωπίας παρευρέθηκε επίσης και χαιρέτησε την τελετή αγιασμού και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο. Τις τελετές αγιασμού στα σχολεία κέντρου πόλεως έκανε ο π. Σπυρίδων Μωραΐτης.
Ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης μετά το πέρας των τελετών δήλωσε σχετικά: «Όλες οι τελετές αγιασμού ήταν ξεχωριστές. Διεξήχθησαν σε ένα πολύ καλό κλίμα από πλευράς διδασκόντων και διδασκομένων και σε σχολεία καλά συντηρημένα και με προγραμματισμένα νέα έργα μέσω του προγράμματος Φιλόδημος 2 που έχουμε εξασφαλίσει. Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε ο λόγος προς του μαθητές/τριες του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Σεβ.Νικόλαου και νομίζω ότι αξίζει να προβληθεί. Εύχομαι καλή νέα σχολική χρονιά σε όλους τους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές και τους γονείς τους. Οι σχολικές επιτροπές είναι τα όργανα συνεργασίας και συνεννόησης με την εκπαιδευτική, μαθητική και γονεική κοινότητα και εδώ στο Δήμο μας έχουμε πετύχει ένα καλό αποτέλεσμα γιατί ακριβώς είμαστε όλοι αφοσιωμένοι στην αποστολή μας για να διατηρούμε τα δημόσια σχολεία μας, λειτουργικά και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση».
Στην τελετή αγιασμού του 3ου Γενικού Λυκείου Κορωπίου, παρευρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό ο αντιδήμαρχος, Ανδρέας Ντούνης ενώ την τελετή έκανε ο π.Σπυρίδων Ροινάς. Ο Διευθυντής του 3ου ΓΕΛ κ. Βειόγλου ευχαρίστησε για όλες τις ανακαινίσεις, την επέκταση του προαύλιου χώρου και την τοποθέτηση μια λυόμενης αίθουσας διδασκαλίας.
Στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κορωπίου παρευρέθηκε και χαιρέτησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Γιαννάκος.
Στις τελετές αγιασμού στο 1ο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Κιτσίου καθώς και στο νέο 2ο Νηπιαγωγείο Κιτσίου Δήμου Κρωπίας παρευρέθηκε και χαιρέτησε, ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, δημοτικός σύμβουλος, Παναγιώτης Πολίτης.
Το 3ο Γυμνάσιο Κιτσίου και το 2ο ΓΕΛ Κιτσίου επισκέφθηκε επίσης, η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δημοτική σύμβουλος, Δήμητρα Μιχαιρίνα
Οι προτεραιότητες για το Δήμο Κρωπίας και τους εκπροσώπους του, προέδρους των σχολικών επιτροπών, Δήμητρα Μιχαιρίνα(σ.σ. είναι και πρόεδρος της Δ.Ε Παιδείας) και Παναγιώτη Πολίτη, παραμένουν η ασφάλεια και υγιεινή στους σχολικούς χώρους. Έπονται, οι βελτιώσεις στις κτιριακές υποδομές, η αύξηση των αιθουσών, ο εξοπλισμός των σχολικών μονάδων και πρωτοβουλίες συμμετοχής στην κοινωνία του Κορωπίου(ανακύκλωση, δενδροφυτεύσεις, καθαρισμοί κ.α) αλλά και η εξωστρέφεια (ευρωπαϊκά προγράμματα ανταλλαγής εμπειριών μαθητών κα.) Η εικόνα των εργασιών συντήρησης, ανακαινίσεων και άλλων σημαντικών για κάθε σχολείο έργων (αντιπλημμυρικά- καταπολέμησης υγρασίας, τάπητες καλαθοσφαίρισης κ.α) που έχουν εκτελεστεί από τις πρώτες ημέρες των θερινών διακοπών έως σήμερα ήταν πολύ ικανοποιητική και αυτό εκφράστηκε και από τις διευθύνσεις των σχολείων, από το καθηγητικό προσωπικό, το προσωπικό καθαριότητας και τους γονείς.
Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων και οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων στο ίδιο πλαίσιο με υπευθυνότητα και λογική συντονίζουν αιτήματα και πράξεις μαζί με τη δημοτική διοίκηση και πετυχαίνουν το καλύτερο αποτέλεσμα υποβοηθώντας καθοριστικά το Δήμο και τα παιδιά, τους μαθητές/τριες του Κορωπίου.
Αυτό το κλίμα απελευθερώνει δυνάμεις στο Δήμο μας σε μια εποχή «μεγάλης σύγχυσης και κοινωνικής επιθετικότητας» και κινητοποιεί αθόρυβα ένα κίνημα δωρεών, χορηγιών και εθελοντικών δράσεων-ενεργειών που συνεχώς αυξάνεται.
Φωτογραφικό υλικό : Τελετές Αγιασμού και ορισμένα σημαντικά έργα συντηρήσεων-ανακαινίσεων Ioύνιος-Ιούλιος και Σεπτέμβριος 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου