Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Ακολουθήστε μας στην Υπόγεια Αθήνα!

Αγαπητοί φίλοι, σας ενημερώνουμε ότι λόγω του ιδιαίτερα μεγάλου αριθμού δηλώσεων συμμετοχής για τις περιηγήσεις μας στις θρυλικές υπόγειες τοποθεσίες της Αθήνας, οι θέσεις για τις επαναλήψεις των εκδρομών του έτους 2018 έχουν ήδη κλείσει. Οι ενδιαφερόμενοι που έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για τις ήδη συμπληρωμένες αντίστοιχες λίστες αναμονής θα ενημερωθούν σε περίπτωση που προκύψουν ακυρώσεις θέσεων. 
Για εσάς που εκδηλώσατε ενδιαφέρον αλλά δεν προλάβατε να κλείσετε κάποια θέση, θα σας σταλεί ειδική ενημέρωση στα μέσα του Νοεμβρίου σχετικά με το νέο πρόγραμμα που ετοιμαζουμε για τις επισκέψεις του 2019 (έναρξη από τον μήνα Ιανουάριο), το οποίο θα ανακοινωθεί και στη σελίδα της Terra Incognita Travel στο fb. Αφού λάβετε το σχετικό ενημερωτικό μήνυμα, θα μπορείτε να κλείσετε τη θέση σας ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες συμπλήρωσης της ειδικής φόρμας, που θα περιέχονται στο ίδιο μήνυμα. 
Σας ευχαριστούμε για το μεγάλο ενδιαφέρον και σας ευχόμαστε καλό φθινόπωρο.

Με φιλικούςχαιρετισμούς _________________________________________________
Κατεβαίνουμε στην Υπόγεια Αθήνα!

Μπορούμε πράγματι να διανύσουμε χιλιόμετρα υπογείως κάτω από την Αθήνα; Η απάντηση είναι “ναι”, αρκεί να γνωρίζουμε τα σημεία που καταλήγουν στις εισόδους των πραγματικών στοών! Οι σκάλες που ξεκινούν κάτω από ένα μεταλλικό καπάκι στην άκρη του δρόμου ή και στα παρτέρια κάποιου πεζοδρομίου, μπορεί να μας οδηγήσουν σε μια ξεχασμένη υπόγεια γωνιά της πόλης, αλλά αυτό μην το επιχειρήσετε ποτέ μόνοι! Τις περισσότερες φορές οι αστικοί θρύλοι υπερβάλλουν ως προς το μήκος, αλλά η αληθινή υπόγεια Αθήνα υπάρχει, ακόμη κι αν δεν αποτελείται από ένα απαραίτητα ενιαίο δίκτυο υπογείων διαδρομών. Τα σημεία ενδιαφέροντος βρίσκονται είτε σε αληθινές στοές μήκους πολλών χιλιομέτρων στις οποίες ρέουν υπόγεια νερά, είτε σε τοπικού χαρακτήρα χώρους με σήραγγες και θαλάμους, όπως είναι τα καταφύγια ή οι κατακόμβες. Η από αιώνες παρουσία υπογείων διόδων διαφόρων χρήσεων κάτω από την πόλη, δεν αποδεικνύει ότι όλα συνδέονται μεταξύ τους, ωστόσο η γοητεία ενός άγνωστου κόσμου συνεχίζει να πλανάται κάτω από τα πόδια μας.
Στο υπόγειo μιας εκκλησίας που οικοδομήθηκε πάνω σε ένα από τα δεκάδες ιερά της αρχαίας πόλης, μπορεί να κρύβονται αιώνες ιστορίας αλλά και χρόνια ιστοριών παραπληροφόρησης... Ανοίγουμε με δέος την καταπακτή και κατεβαίνουμε τα πέτρινα σκαλοπάτια. Μέσα στην κατακόμβη βρίσκουμε τούνελ από αρχαία υδραγωγεία, ρωμαϊκά λουτρά και κρύπτες οστεοφυλακίων, αλλά η διαδρομή σήμερα σταματά στο στόμιο ενός πηγαδιού...
Ο λόφος, που βρίσκεται μια ανάσα από το πιο κεντρικό σημείο της πόλης, έχει συνδεθεί επανειλημμένως με αστικούς θρύλους και διηγήσεις για υπόγειες στοές που ξεκινούν από τις εισόδους του και καταλήγουν σε μυστικές τοποθεσίες του λεκανοπεδίου. Τι συμβαίνει πραγματικά όμως με εκείνη τη στοά διαφυγής που ξεκινάει από το κτίριο της Βουλής (παλαιά ανάκτορα) και διασχίζει τον Εθνικό Κήπο;
Οι μυστικοί χώροι καταφυγής που σχετίζονται με τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αποτελούν ζωντανά απομεινάρια της περιόδου αυτής. Καταφύγια κρυμμένα από την κοινή θέα, κατασκευασμένα σε βάθος ικανό να προστατεύσει τον πληθυσμό από τους βομβαρδισμούς των μαχητικών αεροπλάνων, υπάρχουν στους λόφους αλλά και σε πολλά από τα παλιά κτίρια της πόλης.
Ωστόσο, η πιο παράξενη γοητεία βρίσκεται στα απρόσιτα δίκτυα υπογείων στοών των παλιών ρεμάτων που χάθηκαν, αφήνοντας από πολύ νωρίς την Αθήνα χωρίς τρεχούμενα νερά. Ελάχιστα σημεία τους είναι πλέον φανερά μέσα στην πόλη διατηρημένα ακόμη και κάτω από τον πιο κεντρικό δρόμο, ενώ από πάνω ακούγονται τα αυτοκίνητα να περνούν! Είναι μια ξεχασμένη όαση μέσα στο πολυσύχναστο κέντρο της πόλης, από όπου ο θρύλος θέλει να ξεκινούν οι υπόγειες στοές προς τη θάλασσα...

Σας περιμένουμε για να διαπιστώσουμε μαζί την αλήθεια των θρύλων και να περάσουμε και πάλι μια αξέχαστη ημέρα!

***Όλες οι τοποθεσίες που θα επισκεφτούμε βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και στις περιοχές Κολωνάκι, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ζάππειο, Μέτς. Οι διαδρομές μεταξύ των σημείων που μας ενδιαφέρουν προσφέρονται για περίπατο κατά τον οποίο θα γνωρίζουμε επιπλέον και ενδιάμεσα σημεία σχετικά με την υπόγεια Αθήνα αλλά και τις λιγότερο γνωστές πτυχές της πόλης. Συνεπώς για αυτές τις δραστηριότητες δεν ενδείκνυται καθόλου η χρήση μεταφορικού μέσου, οπότε ας εμφανιστούμε και μια φορά ως τουρίστες στην πόλη μας!

****Τα σημεία που θα προσεγγίσουμε θα θέλαμε να τα κρατήσουμε ως έκπληξη για τους φίλους μας. Η εκδρομή αυτή στο κέντρο της πόλης είναι πρωτότυπη, δεν έχει επαναληφθεί, ούτε έχει διοργανωθεί στο παρελθόν από κάποιο φορέα στο σύνολό της, και δεν θα επιθυμούσαμε να "προωθήσουμε" την ιδέα πριν την καθορισμένη ημερομηνία. Για όσους μας γνωρίζουν, πιστεύουμε πως ήδη αντιλαμβάνονται τι θα βιώσουν, ακόμη κι αν δεν κοινοποιείται το ακριβές πρόγραμμα. Για τους νέους μας φίλους, προτείνουμε μια ηλεκτρονική περιήγηση στις σελίδες μας, που νομίζουμε ότι θα είναι αρκετή για να κατατοπιστούν για το τι αναμένεται! Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση!

ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ: Το πρωί του ΣΑΒΒΑΤΟΥ 13/10/2018 ώρα 9:00 π.μ., στο μετρό Πανεπιστήμιο έξοδος Κοραή.

ΛΗΞΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: Στις 6:30 μ.μ. περίπου.

ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ: Με κατάθεση στον λογαριασμό 5047-075725-013 (IBAN: GR86 0172 0470 0050 4707 5725 013) της Τράπεζας Πειραιώς του ποσού:


- 17 € για κράτηση θέσης έως και 04/10/18 (Early Booking)
- 19 € για κράτηση θέσης από 05/10/18
- 10 € για παιδιά έως 17 ετών
* Σε περίπτωση κατάθεσης μέσω άλλης τράπεζας, το συνολικό ποσό προσαυξάνεται κατά 4€ (προμήθεια εμβάσματος).

Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Πρόσβαση και περιήγηση σε τέσσερις υπόγειους προορισμούς και δύο επίγειες τοποθεσίες που σχετίζονται όμως με υπόγειες στοές της κεντρικής Αθήνας.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Τα γεύματα.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στείλτε στο http://terraincognitatravel.gr/contact/ονοματεπώνυμο & ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Φακός, αθλητικά παπούτσια, πρόχειρα και άνετα ρούχα, νερό, σνακ.
_____________________________

*Σε περίπτωση που κάποιος εκδρομέας επιθυμεί να προσέλθει με ανήλικο παιδί, παρακαλούμε να ενημερώσει τους διοργανωτές.
* Οι θέσεις είναι περιορισμένες και η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί δεδομένου ότι θα συμπληρωθεί ένας ελάχιστος αριθμός συμμετοχών ο οποίος θα καλύψει τα έξοδα των διοργανωτών.
* Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί μερικώς.
*Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών, η εκδρομή θα αναβληθεί για άλλη ημερομηνία.

_________ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ_________
* Σε περίπτωση ματαίωσης της εκδρομής από τους διοργανωτές λόγω ανωτέρας βίας, το προκαταβεβλημένο ποσό επιστρέφεται.
* Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής μέχρι και δέκα (10) ημέρες πριν την πραγματοποίηση της εκδρομής επιστρέφεται ολόκληρο το καταβληθέν ποσό.
*Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή, η ακύρωση γίνει το τελευταίο δεκαήμερο πριν την έναρξη της εκδρομής, το καταβληθέν ποσό δεν επιστρέφεται.

ΠΡΟΣΟΧΗ
* Κάθε εκδρομέας που συμμετέχει σε οποιαδήποτε από τις εκδηλώσεις μας δηλώνει υπεύθυνα ότι φέρει την αποκλειστική ατομική του ευθύνη.

Terra Incognita Travel
Αγιας Λαύρας 23, 122 44 Δήμος Αιγάλεω

https://www.facebook.com/events/460480494421672/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου