Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Δυο σημαντικές εκθέσεις για την διάσωση των παραδοσιακών σκαφών στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Δυο σημαντικές εκθέσεις, τα εγκαίνια των οποίων θα γίνουν την Τετάρτη στις 7.30 το απόγευμα, φιλοξενεί η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.
Οι εκθέσεις διοργανώνονται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς και εντάσσονται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Δήμου Πειραιά για την διάσωση των παραδοσιακών σκαφών.
Πρόκειται για τις εκθέσεις:
- Εικαστική Έκθεση με τίτλο «Τα καΐκια που πληγώνουν», η οποία διοργανώνεται από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Ορίζοντας Γεγονότων» σε συνεργασία με τη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά. Ο "Ορίζοντας Γεγονότων" είναι ένα δίκτυο καλλιτεχνών- εκπαιδευτικών και όχι μόνο, με μέλη και φίλους σ' όλη την Ελλάδα για περισσότερα από 10 χρόνια τώρα. Στόχος της έκθεσης είναι να αναδειχθεί η τωρινή πραγματικότητα όπου συντελείται η καταστροφή μιας παράδοσης, ενός πολιτισμού, ο οποίος δίδαξε σε διάφορες εποχές της ιστορίας, όλη την ανθρωπότητα.
- Έκθεση φωτογραφίας «DUTY OF MEMORY – ΝΑΥΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» του Ιταλού φωτογράφου ναυαγίων Stefano Benazzo, ο οποίος θα εκθέσει περισσότερα από 200 έργα, που έχει εντοπίσει σε τέσσερις ηπείρους. Οι φωτογραφίες στην έκθεση περιλαμβάνουν και πολλά ελληνικά σκαριά που φωτογράφισε σε συνεργασία με τη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά και τον Ελληνικό Σύνδεσμο Παραδοσιακών Σκαφών. Σημειώνεται πως η έκθεση είναι μέρος του "Tempo Forte" που είναι το τρέχον πολιτιστικό πρόγραμμα, εστιασμένο στην εμβάθυνση των πολιτιστικών δεσμών μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας και τελεί υπό την αιγίδα της Ιταλικής πρεσβείας στην Αθήνα, του ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Πειραιά. Βιβλίο της έκθεσης θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο.
Διάρκεια εκθέσεων: 10-30 Σεπτεμβρίου 2018
Εγκαίνια εκθέσεων: 12 Σεπτεμβρίου 2018 , 19:30 μ.μ.
- Ημέρες & Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα –Παρασκευή 10:00-14:00 & 18:00-21:00 (έκθεση φωτογραφίας του Stefano Benazzo)
- Ημέρες & Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα –Παρασκευή 10:00-13:00 (εικαστική έκθεση του Ορίζοντα Γεγονότων)
Χρήστος Λαμπρίδης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου