Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Χαμόγελα στα εγκαίνια του προξενείου στη Σμύρνη

(Photo: Πηγή: Twitter)
Σε «φιλικό κλίμα» αλλά με αιχμές έγιναν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου ιστορικού κτιρίου της Ελλάδας στην προκυμαία της Σμύρνης που φιλοξενεί το ελληνικό προξενείο.  
«Εμείς δεν θα δώσουμε ποτέ άδεια να είναι στα εδάφη μας άνθρωποι που εποφθαλμιούν και χαρακτηρίζονται προδότες από την Ελλάδα, δεν θα φιλοξενήσουμε ποτέ τους πραξικοπηματίες, τους επίδοξους πραξικοπηματίες, ή τους τρομοκράτες», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στον Νίκο Κοτζιά, λίγο πριν από τα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτιρίου του Προξενείου της Ελλάδας στη Σμύρνη.  
Ο Νίκος Κοτζιάς ωστόσο απάντησε λέγοντας, "Εμείς δεν φιλοξενούμε τρομοκράτες", ενώ απαντώντας σε άλλο σημείο σε δημοσιογράφο ανέφερε:  «Ευχαριστώ πολύ τον φίλο μου Mevlüt. Ευχαριστώ την Τουρκία για την φιλοξενία που δίνει στους διπλωμάτες μας. 
Εμείς δεν φιλοξενούμε τρομοκράτες. Αυτό που έχουμε πάντα στη χώρα μας είναι τις διαδικασίες του Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου. Σε αυτό πιστεύουμε ότι στηρίζονται και οι σχέσεις μας, η φιλία μας, η κοινή μας πορεία στην Ευρώπη.»  
Σημειώνεται πάντως πως την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν από κοινού οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών.  
Όπως αναφέρεται επίσης, τη στιγμή των εγκαινίων, πάνω από την προκυμαία της Σμύρνης πέταξαν τουρκικά μαχητικά, σε ιδιαίτερα χαμηλό ύψος, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός εκκωφαντικού ήχου, τόσο έντονου που διεκόπη η τελετή.  
«Ακούω φασαρία», σχολίασε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών και συμπλήρωσε πως «φασαρία κάνουν αυτοί που δεν θέλουν τις συμφωνίες».


Documento

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου