Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Βραβεύτηκε η πιανίστα Χριστιάνα Μάνου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στη συναυλία με έργα Παναγιώτη Καρούσου υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων

 

Τετάρτη 26 Απριλίου 2023. Μια θριαμβευτική συναυλία παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με έργα Παναγιώτη Καρούσου υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Παρουσιάστηκαν τα έργα Παναγιώτη Καρούσου: Ορατόριο «Τραγούδι των Εθνών» αφιερωμένο στον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών και αποσπάσματα από τις όπερες: Μέγας Αλέξανδρος - Προμηθέας Δεσμώτης - Ιλιάδα του Ομήρου.

Συμμετείχαν οι υπέροχοι λυρικοί τραγουδιστές: Όλγα Σκέκλιου, Ειρήνη Κώνστα, Παναγιώτης Διπλάρος, Ρέα Βουδούρη, Γιάννης Δάρρειος, Νίνα Γιατρά, Αργύρης Κοντονικολάου, Νίκη Ζαχαροπούλου, Βασιλική Παρασκευοπούλου, Δημήτρης Κοτταρίδης (βιολοντσέλο), Χριστιάνα Μάνου (πιάνο). Παναγιώτης Καρούσος (συνθέτης). Η Αίθουσα διδασκαλίας Μουσικής Βιβλιοθήκης "Λίλιαν Βουδούρη" Σύλλογος «Οι φίλοι της μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κατάμεστη από εκλεκτό κοινό που καταχειροκρότησε τους καλλιτέχνες οι οποίοι αποζημίωσαν τον κόσμο δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό στις υπέροχες ερμηνείες τους. Διθυραμβικά σχόλια απέσπασε η μουσική του συνθέτη Παναγιώτη Καρούσου.

Χαιρετισμό απεύθυνε και προλόγισε τη συναυλία ο Ιωάννης Μαρωνίτης, πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και του διεθνούς πολιτιστικού οργανισμού International Action Art. 

Μεγάλη εντύπωση έκανε η σοπράνο Όλγα Σκέκλιου στο τραγούδι "Maria Callas per sempre" του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου αφιερωμένο στη Μαρία Κάλλας – Επετειακό Έτος UNESCO_2023.

Ο Ιωάννης Μαρωνίτης πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων απέδωσε τιμητική πλακέτα στο συνθέτη Παναγιώτη Καρούσο και τόνισε: «Είναι τιμή για μένα να απονέμω τιμητική πλακέτα στον ιδιοφυή μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσο, που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην ανάδειξη του Ελληνικού πολιτισμού και της μουσικής. Είναι τιμή για τη χώρα η συμμετοχή του στις επερχόμενες εθνικές εκλογές στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής Β2 Δυτικός Τομέας Αθηνών, και του εύχομαι μια θέση στο Υπουργείο Πολιτισμού γιατί το αξίζει».    

Τη συναυλία τίμησαν με την παρουσία τους, η γνωστή σχεδιάστρια μόδας Billy Joe πρόεδρος της Λέσχης Lions Kolonaki Sun, ο Πέτρος Σαλάτας βαρύτονος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ο Φούτσης Ιωάννης, Αντιπρόεδρος του Ελληνο-Ρωσικού Συνδέσμου Φιλίας, ο Γιώργος Σταυράκης συγγραφέας, μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, η Ρούλα Καβακιώτη Κοσμήτωρ της UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ.α.  
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου