Τετάρτη 12 Απριλίου 2023

16ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικών Συνόλων


 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικών Συνόλων

Το Φεστιβάλ Μουσικών Συνόλων επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών!
Ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος πραγματοποιεί το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικών Συνόλων το Σαββατοκύριακο 22 & 23 Απριλίου 2023 στην Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης», του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
Το Φεστιβάλ αποτελεί ένα μοναδικό υπερθέαμα, καθώς δίνει φωνή σε δεκάδες χορωδίες και ορχήστρες, αλλά και σε εκατοντάδες επαγγελματίες ή ερασιτέχνες μουσικούς απ’ όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα γίνεται αφορμή για συνάντηση καλλιτεχνών και πολιτισμών.
Στην σκηνή του Μεγάρου πρόκειται να εμφανιστούν Πολυφωνικές Χορωδίες, Φιλαρμονικές Μπάντες, Παραδοσιακές και Κλασικές Ορχήστρες, Jazz Bands, κιθαριστικά και κρουστά σύνολα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με τον αριθμό των συμμετεχόντων να ανέρχεται στους 2.500 καλλιτέχνες, οι οποίοι θα λάβουν μέρος σε μια μοναδική για την Ελλάδα πανδαισία οργάνων, ήχων και φωνών.
Στον απόηχο της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών που βιώσαμε, το Φεστιβάλ φέτος θα κάνει ιδιαίτερο αφιέρωμα στη μνήμη των ανθρώπων και του γεγονότος.
Επιπλέον, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη λήξη της Γενοκτονίας των Αρμενίων, ο Σύνδεσμος τιμά την επέτειο με ειδικά αφιερώματα σε πτυχές της αρμενικής ιστορίας και του πολιτισμού.
Αξιοσημείωτη στιγμή του 16ου Διεθνούς Φεστιβάλ θα αποτελέσει η συμμετοχή της Βυζαντινής Ψαλτικής Ένωσης του Πατριαρχείου Βουλγαρίας, καθώς επίσης και της Ηγουμένης Μαριάμ Σκορδά, της νεανικής χορωδίας της Ορχήστρας Κυκλάδων Σύρου, της Παιδικής Χορωδίας Ελληνοαγγλικής Αγωγής , της Φιλαρμονικής Λεχαινών, της συμφωνικής ορχήστρας και της χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Ιλίου, της πολυφωνικής χορωδίας του Δήμου Βέλου Βόχας Κορινθίας και πολλές ακόμα φιλαρμονικές χορωδίες και ορχήστρες.
Επιπλέον ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών θέλοντας να δώσει φιλανθρωπικό χαρακτήρα στο 16ο Διεθνές Φεστιβάλ θα διαθέσει μέρος των εσόδων του Φεστιβάλ σε εθελοντικές οργανώσεις και οργανισμούς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Παράλληλη δράση του 16ου Διεθνούς Φεστιβάλ θα αποτελέσει:
• η Παρέλαση Φιλαρμονικών από την Πλατεία Μοναστηρακίου μέχρι την Πλατεία Συντάγματος το Σάββατο 22 Απριλίου στις 11:30π.μ.,
• καθώς επίσης και η Συναυλία μεγάλων καλλιτεχνών, τμημάτων, Φιλαρμονικών Χορωδιών και Ορχηστρών, την Κυριακή 23 Απριλίου στην Πλατεία Συντάγματος στις 18.00.
Κατά τη διάρκεια της Παρέλασης, οι μπάντες, σε όλο το μήκος της οδού Ερμού - του εμπορικότερου δρόμου στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας - θα παιανίζουν θριαμβευτικά και εθνικά εμβατήρια με φόντο τη Βουλή των Ελλήνων, όπου η παρέλαση θα λάβει τέλος.
Φέτος, οι μουσικές νότες του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικών Συνόλων εκχέονται στην καρδιά των Αθηνών και δίνουν ψυχή στην πόλη, καθώς το απόγευμα της Κυριακής 23 Απριλίου θα λάβει χώρα μεγάλη συναυλία στην Πλατεία Συντάγματος, με τη συμμετοχή μεγάλων καλλιτεχνών, φιλαρμονικών χορωδιών και ορχηστρών.
Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του
Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων.
Συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Αθηναίων.
Παραστάσεις
Σάββατο πρωί 11.30 – Παρέλαση Φιλαρμονικών
Σάββατο 18.00 – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Κυριακή 18.00 – Πλατεία Συντάγματος
Η Πρόεδρος Σ.Φ.Χ.Ε.
Ξένια Τζάτζου
Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια
Μαρία Μπαλαμπάνοβα
ΣΆΒΒΑΤΟ, 22 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 2023 ΣΤΙΣ 6 Μ.Μ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου