Δευτέρα 17 Απριλίου 2023

Ο Ιωάννης Μαρωνίτης, η Μίνα Γκάγκα, ο Γιώργος Σταμάτης, ο Πάνος Αλεξανδρής και η Νίκη Δανδόλου στην UNESCO Πειραιώς και Νήσων

 

Τη Μεγάλη Πέμπτη (13/04) το μεσημέρι, ο πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Ioannis Maronitis, υποδέχθηκε στις Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας του ομίλου στον Δήμο Πειραιά την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, κα Μίνα Γκάγκα, τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας, κο Γιώργο Σταμάτη, τον Γενικό Γραμματέα Δικαιοσύνης & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κο Πάνο Αλεξανδρή και την Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, κα Νίκη Δανδόλου.

Η αναπληρώτρια Υπουργός και οι Γενικοί Γραμματείς, λόγω της ημέρας, αποδεικνύοντας την έμπρακτη στήριξή τους, έβαψαν με τους άστεγους κόκκινα αυγά και αφού μαγείρεψαν, σέρβιραν το μεσημεριανό γεύμα στους ωφελούμενους της δομής. Οι ωφελούμενοι χάρηκαν πολύ με την επίσκεψη αντάλλαξαν ευχές και τους ευχαρίστησαν για την πολύτιμη βοήθεια.
Επίσης, μέσω zoom έστειλε τις ευχές της, για Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση στους φιλοξενούμενους των δομών και η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, κα Αλεξάνδρα Σδούκου.
«Θέλω να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, γιατί μοιραστήκατε πολύτιμο χρόνο για εσάς. Φτιάξαμε τα αυγά, τα βάψαμε, μαγειρέψαμε, σερβίραμε τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Είναι μεγάλη χαρά να σερβίρονται από μία Υπουργό, από Γενικούς Γραμματείς, από τόσο σημαντικούς ανθρώπους. Δεν μπορούμε να σώσουμε κανέναν, τον νοιαζόμαστε και αυτό κάνετε και εσείς. Τους νοιάζεστε αυτούς τους ανθρώπους. Σίγουρα για να σωθεί κάποιος, πρέπει να βοηθήσει και ο ίδιος τον εαυτό του. Εμείς του δίνουμε τα εφόδια και προσπαθούμε όσο μπορούμε. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Εύχομαι Καλή Ανάσταση σε όλους και πραγματικά πιστεύω ότι θα νοιώσετε και εσείς πολύ καλύτερα που περάσατε από εδώ. Από αυτόν τον χώρο της θυσίας, της αγάπης. Αυτήν την ανοιχτή αγκαλιά για τους ανθρώπους που το έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη», είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Μαρωνίτης.
Από την πλευρά της, η κυρία Γκάγκα μίλησε για τη σημασία της κοινωνικής στήριξης και της προσφοράς, λέγοντας ανάμεσα σε άλλα: «Και για εμένα είναι μεγάλη χαρά, γιατί κάθε ημέρα είναι ημέρα προσφοράς, αλλά το Πάσχα ακόμα περισσότερο. Νομίζω ότι αυτό που δίνουμε στους ανθρώπους μας, πρέπει να το δίνουμε κάθε μέρα και για αυτό είστε πολύ καλοί σε αυτό που κάνετε και είναι πολύ σημαντικό το έργο αυτό. Η Πολιτεία πρέπει να νοιάζεται, ο καθένας μας όμως πρέπει να νοιάζεται. Άρα με πολλή χαρά είμαι εδώ και σήμερα και θα ξαναέρθω, γιατί δεν είναι η πρώτη φορά, όποτε χρειαστεί και όσο μπορώ».
Ο κύριος Σταμάτης, επισήμανε πως πρέπει να είμαστε δίπλα στον πολίτη που έχει ανάγκη ανά πάσα στιγμή: «Εγώ πάλι σας ευχαριστώ για μια ακόμα φορά. Καταρχήν να ευχηθώ Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα, στους ανθρώπους που είναι εδώ πέρα και σε όλο τον κόσμο. Εμείς δεν κάνουμε τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από αυτό που μας πει ο Πρωθυπουργός. Να είμαστε δίπλα στον πολίτη που έχει ανάγκη ανά πάσα στιγμή. Έτσι και σήμερα και κάθε μέρα είμαστε δίπλα του. Η Πολιτεία κάνει αυτά που οφείλει να κάνει για τους ανθρώπους που δεν στάθηκαν τόσο τυχεροί, κάποιοι από αυτούς στη ζωή. Είμαστε εδώ να συνεχίσουμε και σίγουρα οι επόμενες ημέρες θα είναι καλύτερες για αυτούς τους ανθρώπους. Και πάλι ευχαριστώ».
Ο κος Αλεξανδρής τόνισε την αξία της πολιτικής: «Ήθελα να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ και για την εμπειρία που μας δώσατε να σερβίρουμε εμείς σημαντικούς ανθρώπους και να καταλήξω λέγοντας ότι η αξία της πολιτικής είναι όταν είναι δίπλα στους καταραμένους της ζωής. Στους εύπορους της ζωής θα τους βρεις πάρα πολλές φορές δίπλα σου και μπροστά σου, όσο και εσύ αντέχεις. Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ».
«Ευχαριστώ πολύ και για εμένα είναι μεγάλη χαρά, όπως και πέρσι το Πάσχα και Πρωτοχρονιές να είμαστε όσο μπορούμε κοντά σε όλους τους συνανθρώπους μας, ειδικά σε αυτούς που είναι χωρίς τις οικογένειές τους ή έχουν χάσει κάποιο σπίτι», ανέφερε η κυρία Δανδόλου.






































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου