Τετάρτη 12 Απριλίου 2023

Επιτυχία της μαέστρου Γλυκερίας Μωραϊτάκη στο Ρέκβιεμ του Μότσαρτ με την Φιλαρμονική ΚΕΠΑΠ Δήμου Κορινθίων

 

Requiem τού Mozart. Φιλαρμονική ΚΕΠΑΠ Κορίνθου. Για πρώτη φορά στην περιφέρεια Πελοποννήσου από Φιλαρμονική. Μεταγραφή για Φιλαρμονική από την βραβευμένη συνθέτη και Αρχιμουσικό, Γλυκερία Μωραϊτάκη.

Τρίτη 11 Απριλίου 2023. Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε το Ρέκβιεμ του Μότσαρτ από την Φιλαρμονική ΚΕΠΑΠ Δήμου Κορίνθου σε διεύθυνση της Αρχιμουσικού Γλυκερίας Μωραϊτάκη στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου "Θωμάς Θωμαίδης".

Σολίστ ήταν οι λυρικοί τραγουδιστές, Ρέα Βουδούρη (σοπράνο), Παναγιώτης Διπλάρος (βαρύτονος), Γιάννης Δάρρειος (τενόρος), Φωτεινή Παπαχρήστου (μεσόφωνος), ενώ συμμετείχε και η Χριστιάνα Μάνου στο πιάνο. Την προετοιμασία και την επιμέλεια των φωνών έκανε ο συνθέτης Παναγιώτης Καρούσος. Η μουσική διεύθυνση της μαέστρου κυρίας Γλυκερίας Μωραϊτάκη ήταν άψογη με σωστά τέμπο κάτω από την έμπειρη μπαγκέτα της. Οι μουσικοί της ορχήστρας έδωσαν ένα αξιόλογο αποτέλεσμα σε αυτό το πολύ δύσκολο έργο του Μότσαρτ. Επίσης οι σολίστ ήταν υπέροχοι και όλοι χειροκροτήθηκαν θερμά από το κοινό. Η συναυλία ήταν στα πλαίσια του 2ου Εαρινού φεστιβάλ 'Απόστολος Παύλος'. Την παράσταση προλόγισε η Δρ. Τόνια Τζαναβάρα, ΠροΪσταμένη Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων ΚΕΠΑΠ Δήμου Κορινθίων. Η συναυλία άνοιξε με ένα μικρό αφιέρωμα στην επέτειο από τα 100 χρόνια της Μαρίας Κάλλας με το τραγούδι «Μαρία Κάλλας της καρδιάς μας» του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου που ερμήνευσε η σοπράνο Ρέα Βουδούρη και συνόδευσε Χριστιάνα Μάνου στο πιάνο.

Ανάμεσα στο εκλεκτό κοινό παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο κύριος Γιώργος Τσόγκας βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, και η κυρία Μαρία Τσιάντη, πρ. Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Κορινθίας.


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου