Κυριακή 2 Απριλίου 2023

22nd Athens Jazz | 22 – 29.05.2023 | Spiral Trio, Nefeli Fasouli Quintent & Thomas Mitrousis Quartet - οι 3 ελληνικές συμμετοχές του φετινού Athens Jazz!

 22nd Athens Jazz | 22 – 29.05.2023 | Spiral Trio, Nefeli Fasouli Quintent & Thomas Mitrousis Quartet - οι 3 ελληνικές συμμετοχές του φετινού Athens Jazz!

Τo 22ο Athens Jazz επιστρέφει μεγαλύτερο από ποτέ, από τις 22 έως τις 29 Μαΐου 2023, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με μια συναρπαστική διοργάνωση γεμάτη μουσική, παράλληλες δράσεις και εκπλήξεις για όλους, με ελεύθερη είσοδο. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Athens Jazz αφιερώνει την πρώτη μέρα του στην ελληνική jazz, τιμώντας την εγχώρια σκηνή και παρουσιάζοντας ό, τι πιο φρέσκο και σύγχρονο έχει να επιδείξει.
Έτσι, τη Δευτέρα 22 Μαΐου το κοινό θα γνωρίσει τα τρία ελληνικά σχήματα που επέλεξε η καλλιτεχνική επιτροπή του φεστιβάλ, που αποτελείται από τους Γιώργος Χαρωνίτης, Giorgos Mouchtaridis & Leonidas Antonopoulos, τα οποία ξεχώρισαν ανάμεσα σε περισσότερες από 150 συμμετοχές που κατατέθηκαν!
Η επίσημη ελληνική συμμετοχή που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο διεθνές πρόγραμμα του φεστιβάλ είναι το Spiral Trio. Οι βιρτουόζοι Σπύρος Μάνεσης, Αρίωνας Γυφτάκης και Αναστάσης Γούλιαρης που μετρούν ήδη μια δεκαετία κοινής δημιουργικής πορείας υπόσχονται να εκπλήξουν το κοινό με τους τολμηρούς αυτοσχεδιασμούς τους που δημιουργούν μοναδικές μουσικές εικόνες και συναισθήματα.
Την ίδια μέρα, η σκηνή της Τεχνόπολης θα υποδεχτεί τo Nefeli Fasouli Quintet που ξεχώρισε στην κατηγορία Jazz+ καθώς συνδυάζει αριστοτεχνικά την παράδοση της αφροαμερικάνικης jazz με την ελληνική folk μουσική. Η χαρισματική Νεφέλη Φασούλη έρχεται να παρουσιάσει κομμάτια από τον επιτυχημένο δίσκο «Ο Κόσμος σου», σε στίχους και μουσική Φοίβου Δεληβοριά, μαζί με νέες συνθέσεις και αυτοσχεδιασμούς.
Και βέβαια, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τον ποικιλόμορφο ήχο του πολλά υποσχόμενου κουαρτέτου Thomas Mitrousis Quartet που αποτελεί τη νέα μουσική πρόταση του φεστιβάλ και ξεχωρίζει για το «πάντρεμα» των μουσικών ρευμάτων, τις ευφάνταστες ενορχηστρώσεις και τη σύγχρονη αισθητική που αποπνέει.
Μείνετε συντονισμένοι/ες καθώς σύντομα θα ανακοινωθεί το πλήρες line-up, οι παράλληλες δράσεις και οι εκπλήξεις της φετινής διοργάνωσης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου