Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

Ξενάγηση στην Έκθεση "Art Your Pet"


 Ξενάγηση: Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022,

ώρα: 20:00
(Βασ. Αλεξάνδρου 2, πίσω από Εθνική Πινακοθήκη)
Επιμέλεια Έκθεσης: Μάνος Στεφανίδης
Στο πλαίσιο της ομαδικής έκθεσης «Art Your Pet» την Πέμπτη στις 30 Ιουνίου στις 20:00 ο επιμελητής της Μάνος Στεφανίδης θα πραγματοποιήσει ξενάγηση , ενώ θα ακολουθήσει απολαυστική συζήτηση με φόντο τους τετράποδους φίλους μας.
Ο ιστορικός τέχνης μας ευαισθητοποιεί τονίζοντας : « Οι φίλοι μας οι άνθρωποι; Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα απόλυτα δικαιολογημένο ερώτημα που θα μας απηύθυναν όλα - ανεξαιρέτως - τα τετράποδα, τα ερπετά, τα ιπτάμενα, τα αμφίβια κ.λπ.
Είναι πολύ σπουδαίο, νομίζω, να υπενθυμίζουμε συνεχώς και προς πάσα κατεύθυνση, το μεγάλο χρέος που έχουμε εμείς, τα λεγόμενα, έλλογα όντα προς το υπόλοιπο, ζωικό βασίλειο του πλανήτη, τα θεωρούμενα "άλογα". Όπως επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πολλές από τις υπερέχουσες, ανθρώπινες ιδιότητες, όπως ευαισθησία, αυταπάρνηση, αφοσίωση εντοπίζονται περισσότερο στα τετράποδα παρά στα δίποδα.
Είναι πολύ λυπηρό αλλά είναι αλήθεια πως ο άνθρωπος με τον τεχνολογικό, κυρίως, πολιτισμό που δημιούργησε, αποτελεί όλο και περισσότερο τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τον πλανήτη ενώ είναι εκείνο το ζώο που απειλεί με εξαφάνιση τα περισσότερα είδη της πανίδας και της χλωρίδας της γης μας.
Άρα, είναι απόλυτα αξιέπαινη η προσπάθεια της Your Pet και της γκαλερί Sianti να συνδιοργανώσουν μιαν εικαστική έκθεση με βασικό θέμα και τους φίλους μας τα ζώα σε μιαν εκδήλωση με έργα ζωγραφικής ή γλυπτικής, με εγκαταστάσεις ή βίντεο.Κι ως προς τα ζώα, αυτά είναι βέβαιο πως και φίλοι μας είναι όσο και ακούσια θύματα μας. Ως προς εμάς όμως;
📌SIANTI GALLERY
📍Βασιλέως Αλεξάνδρου 2 (πίσω από την Εθνική Πινακοθήκη)
☎️ 210.7245432
THURSDAY, JUNE 30, 2022 AT 8 PM – 9:30 PM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου