Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Βραβεύτηκε η σοπράνο Μαρία Κιόρογλου από τον Ιωάννη Μαρωνίτη, Πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων


Η σοπράνο Μαρία Κιόρογλου είναι πτυχιούχος πιάνου και θεωρητικών και φοιτήτρια επί πτυχίω του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε κλασικό τραγούδι αρχικά στο Ελληνικό Ωδείο και στη συνέχεια στο Κεντρικό Ωδείο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια τραγουδιού με την Rachel Yakar, την Helga Wagner, την Δάφνη Ευαγγελάτου, τον Αντώνη Κοντογεωργίου, κ.α. Ως σολίστ, έχει πάρει μέρος σε συναυλίες ερμηνεύοντας ρεπερτόριο από την όπερα, την οπερέτα, τα musicals, έργα Ελλήνων συνθετών, καθώς επίσης και έργα από τον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο. Ως χορωδός, έχει συνεργαστεί με την χορωδία Fons Musicalis, την μικτή χορωδία του Φεστιβάλ Αθηνών, την χορωδία Musica του Μεγάρου, με το Μουσικό Σύνολο Άνοιξη, παίρνοντας μέρος σε παραγωγές του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Θέατρο Ηρώδου Αττικού


Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022. Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ελευσίνας η όπερα «Ιλιάδα» από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και το Ιnternational Αction Αrt με κεντρικό χαιρετισμό του προέδρου Ιωάννη Μαρωνίτη. Η όπερα «Ιλιάδα» του Ομήρου σε λιμπρέτο και μουσική του Παναγιώτη Καρούσου και σκηνοθεσία Βανέσσας Καλκάνη έχει παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου και στο 4ο Λύκειο Κορίνθου. Το κοινό ενθουσιασμένο καταχειροκρότησε τους καλλιτέχνες που ερμήνευσαν υπέροχα τις μελωδίες της όπερας. Ωραία Ελένη: Βανέσσα Καλκάνη, Ανδρομάχη: Ρέα Βουδούρη, Πάρις: Γιώργος Χουσάκος, Χρυσηίδα: Νίνα Γιατρά, Εκάβη/Θέτις: Βίβιαν Ιωάννου, Βρισηίδα: Μαρία Κιόρογλου, Πρίαμος: Παναγιώτης Διπλάρος, Αχιλλέας: Αργύρης Κοντονικολάου, Νικόλαος Δέδες, πιάνο.


Ο Πανηπειρωτικός Σύνδεσμος Ελευσίνας παρουσίασε υπέροχες χορογραφίες αρχαίας όρχησης της Ελένης Γκόγκου. Χαιρετισμός και απονομές έκανε ο Ιωάννης Μαρωνίτης, Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και Πρόεδρος της INTERNATIONAL ACTION ART. Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Φώτιος Τατάκης Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και για Θέματα Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης "Ελευσίνα 2023".

Η παρουσίαση της όπερας «Ιλιάδα» του Ομήρου σε λιμπρέτο και μουσική του Παναγιώτη Καρούσου που πραγματοποιήθηκε στα Μεγάλα Προπύλαια και της Ρωμαϊκής αυλής του Αρχαιολογικού Χώρου της Ελευσίνας έφερε το Έπος του Ομήρου Ιλιάδα στον εμβληματικό αρχαιολογικό χώρο των Ελευσίνιων Μυστηρίων σε μια ευφάνταστη σκηνοθεσία της πρωταγωνίστριας της όπερας σοπράνο Βανέσσας Καλκάνη με άξιους λυρικούς τραγουδιστές.

Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους ο Ελευθέριος Καλκάνης, Αρχιμουσικός της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, η Αγγελική Μακρυωνίτου, καθηγήτρια μουσικής και διευθύντρια του Ωδείου Ε. Καλκάνης, κ.α.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου