Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Το Μέλλον του Homo Sapiens του Τζουλιάνο Ντι Μπερνάρντο - Μεταφράση: Νικόλαος Λάος

 

Κυκλοφόρησε στα ελληνικά το βιβλίο του Τζουλιάνο Ντι Μπερνάρντο (Giuliano Di Bernardo). Μεταφράση στα ελληνικά: Νικόλαος Λάος. Εκδότης: Διονύσης Πολίτης

Τίτλος βιβλίου: Το Μέλλον του Homo Sapiens
Συγγραφέας: Giuliano Di Bernardo
Εκδότης-Κεντρική Διάθεση του Βιβλίου: Liberty Press
Μπορείτε να προμηθεύεστε το βιβλίο από τον εκδοτικό οίκο Liberty Press.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
Πρόλογος του Μεταφραστή
Εισαγωγή
1. Ο Ορισμός του Ανθρώπου
2. Η Γέννηση των Θρησκειών
3. Η Αναζήτηση της Ευτυχίας
4. Το Μέλλον της Ανθρωπότητας
Επίλογος: Ο Σκεπτόμενος Πίθηκος Έγινε Θεός
Βιβλιογραφία
ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ

Νικόλαος Λάος
«Χαίρω τω ανδρί πλησιάζων». Είναι φράση από τον διάλογο Λάχης του Πλάτωνα, τον διάλογο περί ανδρείας, της αρετής που ορίζεται εκεί ως «φρόνιμος καρτερία». Έχω ερανισθεί πολλές χάριτες από το να είμαι πλησίον του Τζουλιάνο Ντι Μπερνάρντο (Giuliano Di Bernardo), τόσο διότι έχω αποκομίσει αξιόλογα πράγματα, και ιδίως για τα πιο σπουδαία από τα τρέχοντα κοινωνικά και πολιτιστικο-πολιτικά θέματα, αλλά και διότι έχω δεχθεί σημαντικά διανοητικά ερεθίσματα, μου έχει επιτραπεί να προκαλέσω, και έχουν ενδυναμωθεί ο λόγος και η δράση μου, τόσο ως επιστημονικού συνεργάτη (σε θέματα θετικών επιστημών) του φιλοσόφου Τζουλιάνο Ντι Μπερνάρντο όσο και ως μεταρρυθμιστή και αναδιοργανωτή του δυτικού εσωτερισμού γενικώς και του Ελευθεροτεκτονισμού ιδιαιτέρως (καθώς γράφω αυτές τις γραμμές, ο αμερικανικός εκδοτικός οίκος Trine Day LLC ετοιμάζει την έκδοση ενός ογκώδους τόμου που έχω συγγράψει για να παρουσιάσω μια ολοκληρωμένη κοσμοθεωρία και έναν καινούριο Τεκτονικό Τύπο, που έχω δημιουργήσει• και, μεταξύ των επτά προσώπων που προλογίζουν το εν λόγω βιβλίο μου, είναι και ο Τζουλιάνο Ντι Μπερνάρντο).
Ο καθηγητής Giuliano Di Bernardo είναι διεθνώς γνωστός φιλόσοφος και Ελευθεροτέκτων. Εγκαταστάθηκε ως Μέγας Δάσκαλος της Μεγάλης Ανατολής της Ιταλίας (Grande Oriente d’Italia) το 1990. Μετά από τρία χρόνια παραιτήθηκε και ίδρυσε την Κανονική Μεγάλη Στοά της Ιταλίας (Gran Loggia Regolare d’Italia), η οποία αναγνωρίστηκε αμέσως από τον αγγλικό Ελευθεροτεκτονισμό. Το 2002, έχοντας αποφασίσει ότι είχε ολοκληρώσει το έργο του στον συμβατικό, τακτικό Τεκτονισμό, ανέλαβε την ηγεσία της Ακαδημίας των Illuminati στη Ρώμη και του Τάγματος της Αξιοπρέπειας (Dignity Order, εκτελεστικό όργανο των Illuminati), όχι ως παθητική και αταβιστική απομίμηση των Βαυαρών Illuminati του Adam Weishaupt, αλλά ως μια ανανεωμένη και φιλοσοφικά ενημερωμένη μυητική εταιρεία των «Αόρατων που σχεδιάζουν την υλική και ηθική ανάπτυξη της ανθρωπότητας» (καμία σχέση με αξιοθρήνητες φαιδρότητες και περιφρονητέες fake εκδοχές της ιλλουμινατικής παράδοσης που μπορεί κάποιος να δει και να ακούσει στην εποχή μας της «μετα-αλήθειας» και της ασημαντότητας). Το 1979, ο δρ Τζουλιάνο ντι Μπερνάρντο ανακηρύχθηκε τακτικός καθηγητής Φιλοσοφίας της Επιστήμης και Λογικής στη Σχολή Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου του Τρέντο, όπου κατείχε την έδρα μέχρι το 2010. Οι δημοσιεύσεις του περιλαμβάνουν τα βιβλία L’Indagine del Mondo Sociale (1979), Le Regole dell’Azione Sociale (1983), La Conoscenza Umana (2010), Freemasonry (2020), και La Mia Vita in Massoneria (2021).
Το παρόν βιβλίο πρωτοεκδόθηκε στην ιταλική γλώσσα με τίτλο Il Futuro di Homo Sapiens από τις εκδόσεις Marsilio το 2020, και, το 2021, εκδόθηκε στην αγγλική γλώσσα με τίτλο The Future of Homo Sapiens. Με αυτό το βιβλίο, την έκδοση του οποίου είχε την καλοσύνη να πραγματοποιήσει στα ελληνικά ο ενημερωτικός-εκδοτικός όμιλος Liberty Press, προσφέρουμε και στην ελληνική γλώσσα και κοινωνία ορισμένες σκέψεις, κλείνοντας αυτή την έκδοση με μια άνω τελεία, διότι, όπως προανέφερα, τόσο σε διεθνές επίπεδο όσο και στο επίπεδο της ελληνικής κοινότητας, πολλά πράγματα έπονται.
Giuliano Di Bernardo (Τζουλιάνο Ντι Μπερνάρντο)
Κείμενο του Οπισθοφύλλου: Ο καθηγητής Giuliano Di Bernardo (Τζουλιάνο Ντι Μπερνάρντο) είναι διεθνώς γνωστός φιλόσοφος και Ελευθεροτέκτων. Το 1979, ανακηρύχθηκε τακτικός καθηγητής Φιλοσοφίας της Επιστήμης και Λογικής στη Σχολή Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου του Τρέντο (Università degli Studi di Trento), όπου κατείχε την έδρα μέχρι το 2010. Εγκαταστάθηκε ως Μέγας Δάσκαλος της Μεγάλης Ανατολής της Ιταλίας (Grande Oriente d’Italia) το 1990. Μετά από τρία χρόνια παραιτήθηκε και ίδρυσε την Κανονική Μεγάλη Στοά της Ιταλίας (Gran Loggia Regolare d’Italia), η οποία αναγνωρίστηκε αμέσως από τον αγγλικό Ελευθεροτεκτονισμό και διαδραμάτισε ηγετικό ρόλο στην εγκαθίδρυση του Ελευθεροτεκτονισμού στη Ρουμανία, στη Μολδαβία, στην Ουκρανία, στη Γεωργία και αλλού. Το 2002, έχοντας αποφασίσει ότι είχε ολοκληρώσει το έργο του στον συμβατικό, τακτικό Τεκτονισμό, ανέλαβε την ηγεσία της Ακαδημίας των Illuminati στη Ρώμη και του Τάγματος της Αξιοπρέπειας (Dignity Order, εκτελεστικό όργανο των Illuminati), όχι ως παθητική και αταβιστική απομίμηση των Βαυαρών Illuminati του Adam Weishaupt, αλλά ως μια ανανεωμένη και φιλοσοφικά ενημερωμένη μυητική εταιρεία των «Αόρατων που σχεδιάζουν την υλική και ηθική ανάπτυξη της ανθρωπότητας» (καμία σχέση με αξιοθρήνητες φαιδρότητες και περιφρονητέες fake εκδοχές της ιλλουμινατικής παράδοσης που μπορεί κάποιος να δει και να ακούσει στην εποχή μας της «μετα-αλήθειας» και της ασημαντότητας). Οι δημοσιεύσεις του δρ Τζουλιάνο Ντι Μπερνάρντο περιλαμβάνουν τα βιβλία L’Indagine del Mondo Sociale (1979), Le Regole dell’Azione Sociale (1983), La Conoscenza Umana (2010), Freemasonry (2020), και La Mia Vita in Massoneria (2021).
Βιογραφικό Σημείωμα του Μεταφραστή:
Ο Νικόλαος Λάος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Είναι ένας κοινωνικός διανοούμενος με σπουδές στα μαθηματικά, στη φιλοσοφία, στην πολιτική οικονομία και στη νοοπολιτική (Noopolitik). Εξέθεσε μια συνθετική θεώρηση των μαθηματικών και της φιλοσοφίας στη διατριβή που συνέταξε (υπό την εποπτεία του καθηγητή και ακαδημαϊκού Th. M. Rassias) στο Τμήμα Μαθηματικών του University of La Verne (Καλιφόρνια) και εκδόθηκε με τον τίτλο Topics in Mathematical Analysis and Differential Geometry από τον εκδοτικό οίκο World Scientific το 1998 καθώς και σε άλλα βιβλία του. Η πολυδιάστατη καταστασιακή και, γενικώς, ιστορική επίγνωση που τον χαρακτηρίζει έχει ενισχυθεί από το επαγγελματικό του υπόβαθρο ως εταίρου της ιδιωτικής εταιρείας πολιτικών και οικονομικών πληροφοριών και αναλύσεων R-Techno International Ltd (Μόσχα), ως διδάκτορα φιλοσοφίας της Academia Teológica de San Andrés της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (Βερακρούζ, Μεξικό) και ως συμβούλου νοοπολιτικής και μαθηματικού μοντελισμού (οικονομικών και πολιτικών προβλημάτων). Στην Ελλάδα, είναι συγγραφέας του εκδοτικού οίκου ΚΨΜ, από τον οποίο κυκλοφόρησε το βιβλίο του με τον τίτλο Πιάνοντας τον Ταύρο από τα Κέρατα: Αιτίες, Συνέπειες και Προοπτικές στην Πολιτειολογία και στην Πολιτική Οικονομία (2022). Στις Η.Π.Α., συνεργάζεται με τον εκδοτικό οίκο Trine Day LLC. Επίσης, ο Νικόλαος Λάος έχει αναπτύξει μια πολυσχιδή διεθνή δραστηριότητα ως Ελευθεροτέκτων: μυήθηκε στον Συμβολικό Τεκτονισμό και εγέρθηκε στον βαθμό του Διδασκάλου Τέκτονα στην United Grand Lodge of England, ανυψώθηκε στον 33ο βαθμό του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου στο Ordine Massonico Tradizionale Italiano, και έλαβε τους ανώτατους βαθμούς του Αιγυπτιακού Τύπου/Τύπου των Μέμφις-Μισραΐμ στη Lodge of the Sons and Daughters of Aaron (Ατλάντα, Τζόρτζια, Η.Π.Α.), στη Misir Lodge (Σερβία) και στο Sovrano Santuario Italiano del Rito Egizio di Misraim. Email: nlaosoffice3@gmail.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου