Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Βραβεύτηκε ο πιανίστας Νικόλαος Δέδες από τον Ιωάννη Μαρωνίτη, Πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων


Ο Νικόλαος Δέδες είναι απόφοιτος του Μουσικού Λυκείου Παλλήνης, τελειόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Αθήνας (ΕΚΠΑ) και Καθηγητής Θεωρητικών στο Ωδείο Κατερίνα Μάσκα στου Παπάγου, από το οποίο είναι Πτυχιούχος Πιάνου στην τάξη της κ. Κατερίνας Μάσκα και Ανωτέρων Θεωρητικών (Αρμονία στην τάξη του κ. Ορέστη Χατζηνάκη, Αντίστιξη στην τάξη του κ. Γεωργίου Σιτώτη και Φούγκα στην τάξη του κ. Ορέστη Χατζηνάκη). Έχει συμμετάσχει στην Παιδική Νεανική Χορωδία του Δήμου Παπάγου-Χολαργού με μαέστρους τους κ. Ορέστη Χατζηνάκη, κ. Χαρά Βλάχου και κ. Κατερίνα Μάσκα. Επιπλέον, αποτελεί μέλος της Χορωδίας ''Cantus Celestis'' της Γερμανικής Ευαγγελικής Εκκλησίας Αθηνών με μαέστρο τον σολίστα Εκκλησιαστικού Οργάνου, Χρήστο Παρασκευόπουλο.


 Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022. Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ελευσίνας η όπερα «Ιλιάδα» από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και το Ιnternational Αction Αrt με κεντρικό χαιρετισμό του προέδρου Ιωάννη Μαρωνίτη. Η όπερα «Ιλιάδα» του Ομήρου σε λιμπρέτο και μουσική του Παναγιώτη Καρούσου και σκηνοθεσία Βανέσσας Καλκάνη έχει παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου και στο 4ο Λύκειο Κορίνθου. Το κοινό ενθουσιασμένο καταχειροκρότησε τους καλλιτέχνες που ερμήνευσαν υπέροχα τις μελωδίες της όπερας. Ωραία Ελένη: Βανέσσα Καλκάνη, Ανδρομάχη: Ρέα Βουδούρη, Πάρις: Γιώργος Χουσάκος, Χρυσηίδα: Νίνα Γιατρά, Εκάβη/Θέτις: Βίβιαν Ιωάννου, Βρισηίδα: Μαρία Κιόρογλου, Πρίαμος: Παναγιώτης Διπλάρος, Αχιλλέας: Αργύρης Κοντονικολάου, Νικόλαος Δέδες, πιάνο. 

Ο Πανηπειρωτικός Σύνδεσμος Ελευσίνας παρουσίασε υπέροχες χορογραφίες αρχαίας όρχησης της Ελένης Γκόγκου. Χαιρετισμός και απονομές έκανε ο Ιωάννης Μαρωνίτης, Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και Πρόεδρος της INTERNATIONAL ACTION ART. Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Φώτιος Τατάκης Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και για Θέματα Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης "Ελευσίνα 2023".

Η παρουσίαση της όπερας «Ιλιάδα» του Ομήρου σε λιμπρέτο και μουσική του Παναγιώτη Καρούσου που πραγματοποιήθηκε στα Μεγάλα Προπύλαια και της Ρωμαϊκής αυλής του Αρχαιολογικού Χώρου της Ελευσίνας έφερε το Έπος του Ομήρου Ιλιάδα στον εμβληματικό αρχαιολογικό χώρο των Ελευσίνιων Μυστηρίων σε μια ευφάνταστη σκηνοθεσία της πρωταγωνίστριας της όπερας σοπράνο Βανέσσας Καλκάνη με άξιους λυρικούς τραγουδιστές. 

Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους ο Ελευθέριος Καλκάνης, Αρχιμουσικός της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, η Αγγελική Μακρυωνίτου, καθηγήτρια μουσικής και διευθύντρια του Ωδείου Ε. Καλκάνης, κ.α.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου