Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

7η Συνάντηση Φιλαρμονικών Ορχηστρών // Καλλιτεχνική Διεύθυνση Γλυκερία Μωραιτάκη


Η Φιλαρμονική Δήμου Κορινθίων ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1948 επι Δημαρχίας του αείμνηστου Νικόλαου Κοτσερώνη.

Μέσα απο όλα αυτά τα χρόνια η Φιλαρμονική μας έχει να παρουσιάσει ένα τεράστιο πολιτισμικό έργο στην καλλιέργεια της μουσικής τέχνης.

Σκοπός της Φιλαρμονικής είναι αφ’ενός μέν η παροχή δωρεάν διδασκαλίας μαθημάτων μουσικής και SOLFEGE από πτυχιούχους εξειδεικευμένους καθηγητές , η εκμάθηση πνευστών , κρουστών , παραδοσιακών οργάνων (λαούτο , κανονάκι , κλαρίνο) και η παροχή έρευνας σύγχρονης μουσικής στους νέους μουσικούς της πόλης μας.

Αφ’ετέρου δε η μουσική καλλιέργεια και προαγωγή του μουσικού αισθήματος , η ποιοτική ψυχαγωγία των Δημοτών μας με τη διοργάνωση μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων Φεστιβάλ , συναυλιών κλπ διανθισμένων με ελληνική και ξένη μουσική.

Επίσης η συμμετοχή της σε επίσημες εκδηλώσεις Εθνικών , Θρησκευτικών επετείων και κατά τον εορτασμό των Τοπικών εορτών του Δήμου και των Διαμερισμάτων του και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης,καθώς και η συμμετοχή της σε εκδηλώσεις άλλων πόλεων εντός και εκτός της ελληνικής επικράτειας.

 Η Φιλαρμονική Κορίνθου στελεχώνεται απο 40 και πλέον μουσικούς.

 

Η μαέστρος – αρχιμουσικός – συνθέτρια Γλυκερία Μωραϊτακη, διευθύνει τη Φιλαρμονική ΚΕΠΑΠ Δήμου Κορινθίων στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στην όπερα Ιλιάδα του Ομήρου σε μουσική Παναγιώτη Καρούσου με σολίστ της ΕΛΣ 

   Γλυκερία Μωραιτακη, μαέστρος - αρχιμουσικός

Η Γλυκερία Μωραιτακη γεννήθηκε στην Κόρινθο και ξεκίνησε μέσα από την Φιλαρμονική της πόλης της να μαθαίνει Σαξόφωνο και Κλαρινέτο. Έχει σπουδάσει στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και στο Ωδείο Ορφείο Αθηνών. Είναι κάτοχος Πτυχίων Σαξοφώνου, Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας, Δίπλωμα Σύνθεσης (Άριστα Παμψηφεί) και Πανεπιστημιακές Σπουδές. Είναι βραβευμένη συνθέτης καθώς έχει επενδύσει με την μουσική της θεατρικές παραστάσεις όπως τη Μήδεια και Δον Κιχώτη του Κ.Θ.Β.Ρ και πολλές άλλες θεατρικές παραστάσεις. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σύνθεσης με τον Θεόδωρο Αντωνίου και Διεύθυνσης Φιλαρμονικής Ορχήστρας με τον L. Bly. Έχει συνεργαστεί με τους Γ. Μουζάκη, Γ.  Πετρόπουλο, Λ. Κηλαιδονη, Β. Λέκκα, τον διεθνούς φήμης συνθέτη Παναγιώτη Καρούσο. κ.α.  Επίσης έχει διευθύνει την Φιλαρμονική Κορίνθου σε Φεστιβάλ και εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Έχει παίξει ως μουσικός της S.S.D.σε φεστιβάλ σε Γαλλία, Βουλγαρία και Τουρκία. Από το 2004 Διευθύνει την Φιλαρμονική Κορίνθου και είναι μέλος στην ΠΑ.ΣΥ.ΔΑ.Υ.Φ.Ο και στην ΠΕΜ- ΟΤΑ. 

25 JUN AT 21:00 – 26 JUN AT 23:00

https://www.facebook.com/events/387808036654910


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου