Σάββατο 28 Μαΐου 2022

#CultureIsAthens | 30 Μαΐου – 31 Ιουλίου | ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ | Καλοκαίρι στην Ακαδημία Πλάτωνος: Η φιλοσοφία επιστρέφει εκεί που ανήκει!


 #CultureIsAthens | 30 Μαΐου – 31 Ιουλίου | ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ | Καλοκαίρι στην Ακαδημία Πλάτωνος: Η φιλοσοφία επιστρέφει εκεί που ανήκει!

Ο Δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο του Culture Is Athens / Πολιτισμός είναι Αθήνα, παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων για όλες τις ηλικίες και δίνει ζωή στον χώρο και τη γειτονιά.
Ο Δήμος Αθηναίων, έχοντας το προνόμιο και την τιμή να φιλοξενεί στα όριά του την Ακαδημία Πλάτωνος, αυτό το καλοκαίρι, από τις 30 Μαΐου έως και τις 31 Ιουλίου, διοργανώνει το ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων «Φιλοσοφία στην Ακαδημία Πλάτωνος». Στόχος του νέου αυτού εγχειρήματος είναι να προβάλει τη σημασία της, να διαδώσει το πνεύμα που τη χαρακτήριζε, να αναδείξει το έργο που παρήγαγεη Ακαδημία, αλλά και να καταστήσει την περιοχή πόλο έλξης για τους Αθηναίους και όλους τους επισκέπτες της πόλης, Έλληνες και ξένους. Η μεγάλη αυτή γιορτή της φιλοσοφίας θα «ανοίξει» με τον Παύλο Καλλιγά, πρώην Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δελφών και συνεπιμελητή του βιβλίου Plato’s Academy (Cambridge University Press, 2020), και την ομιλία του στις 30 Μαΐου με θέμα «Μύθοι και πραγματικότητα για την Ακαδημία Πλάτωνος». Θα ακολουθήσει στις 3 και 4 Ιουνίου το διήμερο διεθνές συνέδριο «Η ιστοριογραφία της φιλοσοφίας» ενώ το πλούσιο και άκρως ενδιαφέρον προγραμμα συνεχίζεται δυναμικά. Από τις εκδηλώσεις δεν θα μπορούσαν να λείπουν και «Οι μικροί φιλόσοφοι στην Ακαδημία», μία δράση που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Άτρακτο, μια μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την προώθηση της εκπαίδευσης και των θετικών προτύπων, και θα «βάλει στο παιχνίδι» παιδιά και εφήβους με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο– την ευθύνη θα έχει ομάδα από το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Περισσότερες πληροφορίες: www.technopolis-athens .gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου