Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Η Εταιρεία για τον Ελληνισμό και Φιλελληνισμό (ΕΕΦ) οργανώνει σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων στο Μουσείο Φιλελληνισμού μία εκδήλωση με θέμα: “Αμερικανικός Φιλελληνισμός και ανθρώπινα δικαιώματα”


 Η Εταιρεία για τον Ελληνισμό και Φιλελληνισμό (ΕΕΦ) οργανώνει σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων στο Μουσείο Φιλελληνισμού μία εκδήλωση με θέμα: “Αμερικανικός Φιλελληνισμός και ανθρώπινα δικαιώματα”.

Η εκδήλωση υλοποιείται σε συνεργασία με την “This is Athens” και εντάσσεται στο πρόγραμμα του “This is Athens City Festival”.
Προσκεκλημένοι είναι προσωπικότητες από το χώρο της παιδείας, της οικονομίας και της πολιτικής. Μεταξύ αυτών ο κ. Jacques Bouchard, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ, η κα Κatherine Elisabeth Fleming, πρύτανης στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, o κ. Alexander Kitroeff, Έλληνας ιστορικός, καθηγητής Ιστορίας στο Haverford College της Πενσυλβάνια στις ΗΠΑ και επισκέπτης καθηγητής στο CYA, ο κ. Mark Mazower, καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη, μέλη του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος, (Deree, Pierce, ALBA) και του Αμερικανικού Κολεγίου Ανατόλια Θεσσαλονίκης.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η ΕΕΦ θα ανακοινώσει τη βράβευση των καθηγητών Jacques Bouchard, Κatherine Elisabeth Fleming, Mark Mazower με το Μετάλλιο Lord Byron.
Την εκδήλωση θα συντονίσει η κα Κατερίνα Σώκου, ανταποκρίτρια της Καθημερινής και του ΣΚΑΙ στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, εξωτερική συνεργάτης του Atlantic Council, και του Future Europe Initiative.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαΐου 2022 στις 19.00, στο Μουσείο Φιλελληνισμού, Ζησιμοπούλου 12, 11524 Αθήνα.
Περισσότερες πληροφορίες:
Kα Λεωνή Π. Θανασούλα
info@phmus.org
+30.210.8094750

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου