Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

H κίνηση, ως μέσο κατανόησης της μουσικής, Ολυμπία Αγαλιανού, Ωδείο #Ρυθμοί.


 Δρ Ολυμπία Αγαλιανού, Ε.Ε.Π. Διδακτική της Κίνησης και Μουσικής, Ε.Κ.Π.Α, «Η κίνηση ως μέσο κατανόησης της μουσικής», Ωδείο #Ρυθμοί, Λ. Πεντέλης 14, Βριλήσσια.

Το σεμινάριο προτείνει την κίνηση ως μέσο εξοικείωσης με ένα μουσικό έργο και ως μέσο κατανόησης δομικών και εκφραστικών μουσικών παραμέτρων. Σκοπός είναι η κινητοποίηση των μαθητών, η κατανόηση μουσικών εννοιών και η ολόπλευρη και ουσιαστική διδασκαλία και ερμηνεία μουσικών έργων. Θα αξιοποιηθούν τεχνικές μουσικοκινητικών προσεγγίσεων και η γραφική απεικόνιση του ήχου( γραφική παρτιτούρα). Οι δραστηριότητες απευθύνονται σε όλους/ες, ανεξάρτητα από το επίπεδο κινητικών δεξιοτήτων και προσαρμόζονται στο μέγεθος του διαθέσιμου χώρου.
*Το σεμινάριο απευθύνεται σε μουσικούς όλων των οργάνων.
*Απαιτείται κράτηση θέσης- θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Πληροφορίες και εγγραφές καθημερινά στο ☎ 2106857901.
*Σάββατο 28/5, 16:30 – 19:30 και Κυριακή 29/5, 11:30 – 14:30.
Στο Ωδείο #Ρυθμοί, Λ.Πεντέλης 14, Βριλήσσια.
#Ωδείο_Ρυθμοί
https://odeiorythmoi.gr/
Ολυμπία Αγαλιανού
Διδάκτορας Παιδαγωγικής (Φ.Π.Ψ., Ε.Κ.Π.Α.), πτυχιούχος Τ.Ε.Φ.Α.Α. (Ε.Κ.Π.Α.) με ειδίκευση στους Ελληνικούς Παραδοσιακούς Χορούς, πτυχιούχος Αρμονίας. Απόφοιτος Διετούς μεταπτυχιακής επιμόρφωσης στη Μουσικοκινητική Αγωγή Orff (Σχολή Μωραΐτη), τελειόφοιτος χοροθεραπεύτρια με τετραετή εκπαίδευση στη συστημική επιστημολογία. Έχει πολλές δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια και συμμετοχή σε συλλογικά συγγραφικά έργα, ελληνόγλωσσα και ξενόγλωσσα. Έχει συνεργαστεί ως εκπαιδευτικός ή καλλιτέχνης με Ωδεία, Σχολές Χορού, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και καλλιτεχνικούς οργανισμούς και έχει υπηρετήσει 20 χρόνια στην Α/θμια εκπαίδευση. Διδάσκει σε σεμινάρια ενηλίκων, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, από το 1996. Έχει διδάξει σε προγράμματα των Πανεπιστημίων Bohum, Dortund Γερμανίας, Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Σήμερα υπηρετεί ως Ε.Ε.Π. στο Τ.Ε.Α.Π.Η. Ε.Κ.Π.Α. και διδάσκει θέματα σχετικά με τη μουσικοκινητική αγωγή σε μεταπτυχιακά προγράμματα των πανεπιστημίων Ε.Κ.Π.Α. του ΠΑ.ΜΑΚ., Δημοκρίτειου και Ιονίου.
SAT, MAY 28 AT 4:30 PM AND 1 MORE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου