Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Πανηπειρωτικός Ελευσίνας // Το "ΣΟΥΛΙ των αιώνων "


 Το "ΣΟΥΛΙ των αιώνων "

"Δεν ήταν μια συμπτωματική έξαρση ορισμένης ιστορικής στιγμής, δεν ήταν ενέργεια οφειλόμενη στο ανθρώπινο ένστικτο της άμυνας. Ήταν πράξη συνειδητή, λειτουργία φυσιολογική, πηγάζουσα από την ιδεολογική μας ριζωμένη πίστη. Γιατί χωρίς λευτεριά η ανθρώπινη ζωή δεν αξίζει τίποτα".
Με μια εξαιρετική ομιλία ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης μας κος Γεώργιος Οικονόμου έδωσε το νόημα της θυσίας των Σουλιωτών και των Σουλιωτισσών και τη σημασία των αγώνων τους για την απελευθέρωση της πατρίδας.
Ήταν μια μοναδική βραδιά αυτή που διοργάνωσε ο Πανηπειρωτικός Σύνδεσμος Ελευσίνας το περιεχόμενο της οποίας πλέον θα συμπεριλαμβάνεται στις ετήσιες εκδηλώσεις του Πανηπειρωτικού Συνδέσμου Ελευσίνας.
Ο Πανηπειρωτικός Σύνδεσμος Ελευσίνας που ενώνει τους Ηπειρώτες της πόλης οι οποίοι μαζί με τους φίλους του Πανηπειρωτικού γέμισαν από νωρίς ασφυκτικά το θέατρο στον εξωτερικό χώρο του πολιτιστικού κέντρου "Λεωνίδας Κανελλόπουλος"
Στο δρώμενο και στο χορευτικό μέρος συμμετείχαν: Τα χορευτικά τμήματα του Πανηπειρωτικού, η θεατρική ομάδα του Πανηπειρωτικού, το χορευτικό της Ομοσπονδίας Μουργκάνας, ο Σύλλογος Ελληνομνήμονες Καλαμάτας, ενώ τον ρόλο του ήρωα καλόγερου Σαμουήλ ενσάρκωσαν ο Χρήστος Δελαπόρτας και ο ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ (με σειρά εμφάνισης).
Ο Δόκιμος Χαραλάμπους με το κλαρίνο του πλαισίωσε μουσικά την όλη παράσταση. Μαζί του η κόρη του Ελευθερία Χαραλάμπους στο τραγούδι, ο Σπύρος Αλεύροντας στο ντέφι και ο Παναγιώτης Καλλής στο λαούτο.
Αγαπημένοι και εκλεκτοί επίσημοι, προσκεκλημένοι, φίλοι, συμπατριώτες και συμπατριώτισσες μας τίμησαν με την παρουσία τους:
Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κος Γεώργιος Κώτσηρας Γιωργος Κωτσηρας , ο Γενικός γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων κος Ευάγγελος Λιάκος Βαγγέλης Λιάκος , ο πρώτος επιλαχών βουλευτής Ν.Δ στην Δυτική Αττική κος Σταμάτης Πουλης. Η Περιφερειακή σύμβουλος Δυτικής Αττικής κα Παναγιώτα Παππά , ο Δήμαρχος Ελευσίνας κος Αργύρης Οικονόμου, ο αντιδήμαρχος κος Λεωνίδας Παππάς Pappas Leonidas , η αντιπρόεδρος του ΠΑΚΠΠΑ κα Κατερίνα Κριεκουκη Katerina Kriekouki ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "ΑΛΛΆΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ" δημοτικός σύμβουλος κος Νίκος Τσίτσος , η δημοτική σύμβουλος κα Ζωή Στραιτούρη Zoi Straitouri , ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ελευσίνας και επικεφαλής της Δημοτικής αστυνομίας κος Ιωάννης Αθ. Γιαννίκος ο τοπικός σύμβουλος Χρήστος Δελαπόρτας Christos Delaportas
Ο κος Γεώργιος Οικονόμου δικηγόρος, πρώην Πρόεδρος της Πανηπειρωτικης Συνομοσπονδίας Ελλάδας και κεντρικός ομιλητής της βραδιάς. Ο κος Τάκης Δάλλας αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Μουργκάνας και οι χοροδιδασκάλοι της Βαρβάρα Μπότσαρη, Θοδωρής Μπότσαρης.
Πρόεδροι και μέλη των Διοικητικών συμβουλίων:
της Ομοσπονδίας Ραδοβυζινων Άρτας,
Συλλόγου Ελληνομνήμονες Καλαμάτας,
Συλλόγου Πελοποννησίων Ελευσίνας
Συλλόγου Κερκυραίων Ελευσίνας
Θεσσαλικής Ένωσης Θριασίου Πεδίου
Ένωση Κρητών Ελευσίνας
Συλλογος Ποντίων Ελευσίνας
Συλλογος Μικρασιατών Ελευσίνας
Κερκυραϊκή Ένωση Θριασίου Πεδίου
Συλλογος Εθελοντών Θριασίου Πεδίου
Συλλογος Δωδεκανησίων Ελευσίνας
Σύλλογος Μεσολογγιτων Αττικής
Εξωραιστικός Συλλογος Εργατικών κατοικιών Μάνδρας.
Συλλογος Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων
Συλλογος Ηπειρωτών Ιλίου.
Art and Dance project
Ο αντιπρόεδρος της δημοτικής τοπικής οργάνωσης ΝΔ Ελευσίνας Μαγουλας κος Γεώργιος Ρουμελιωτης.
Ηπειρώτες της πόλης και πολλοί και εξαιρετικοί φίλοι.
Το Δ.Σ ευχαριστεί τους συντελεστές της εκδήλωσης έναν προς έναν και όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους στο κατάμεστο "Λεωνίδας Κανελλοπουλος".
Τους Χορηγούς, τον Σπύρο Βερούτη Veroutis Spyros και τους συνεργάτες του για τη σημαντική βοήθεια του στα ηχητικά και τον φωτισμό, τον Δόκιμο Χαραλάμπους, την Ελευθερία Χαραλάμπους, τον Σπύρο Αλεύροντα και τον Παναγιώτη Καλλή. Την Δημοτική αστυνομία, την ασφάλεια Ελευσίνας, την διεύθυνση δευτεροβαθμιας εκπαίδευσης, το ΠΑΚΠΠΑ, τους σεβαστούς πατέρες Σεραφείμ και Αθανάσιο, όλα τα ΜΜΕ, εφημερίδες, και μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την προβολή της εκδήλωσης μας.
Τέλος, τους εμψυχωτές μας σε όλη αυτήν την προσπάθεια καθώς και τους ξεχωριστούς αυτούς φίλους που πάντα είναι δίπλα μας σε ό, τι κάνουμε.
Για το Διοικητικό συμβούλιο.
Η Πρόεδρος
Ελένη Γκόγκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου