Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Η όπερα «Ιλιάδα του Ομήρου», στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

 

Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και ο διεθνής οργανισμός International ACTION ART, υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, τη στήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας (ΟΠΑΝ) Δήμου Πειραιά, παρουσίασαν την Όπερα «ΙΛΙΑΔΑ» του Ομήρου σε μουσική και λιμπρέτο του Παναγιώτη Καρούσου και σκηνοθεσία Βανέσσας Καλκάνη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Η έναρξη της παράστασης έγινε με χαιρετισμό του κου Ιωάννη Μαρωνίτη, Προέδρου του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και της INTERNATIONAL ACTION ART σε πάνω από 500 μαθητές και εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Συμμετείχαν η Φιλαρμονική ΚΕΠΑΠ Δήμου Κορινθίων υπό τη διεύθυνση της αρχιμουσικού Γλυκερίας Μωραϊτάκη και εξαίρετοι σολίστ λυρικοί τραγουδιστές της όπερας με επικεφαλής την απίθανη σοπράνο Βανέσσα Καλκάνη που ερμήνευσε τον ρόλο της Ωραίας Ελένης. Τον ρόλο της Ανδρομάχης ερμήνευσε η λυρική σοπράνο Ρέα Βουδούρη, του Αχιλλέα ο τενόρος Κώστας Θανέλλας, του Πάρη ο βαρύτονος Γιώργος Χουσάκος, της Χρυσηίδος η σοπράνο Νίνα Γιατρά, του Πρίαμου ο βαρύτονος Παναγιώτης Διπλάρος, του Έκτορα ο τενόρος Διονύσης Μηλιδάκης, τους ρόλους της Εκάβης και της Θέτιδος η σοπράνο και μεσόφωνος Βίβιαν Ιωάννου, τον ρόλο της Βρισηίδας η σοπράνο Μαρία Κιόρογλου, του Οδυσσέα ο βαρύτονος Αλέξανδρος Πισκιούλης και τον ρόλο του Πάτροκλου ο τενόρος Αργύρης Κοντονικολάου. Τους εξαιρετικούς σολίστ της όπερας συνόδευσε στο πιάνο ο Νικόλαος Δέδες.
Επίσης συμμετείχαν η Χορωδία Εκπαιδευτήριων "Απόστολος Παύλος" υπό τη διεύθυνση του Γρηγόρη Κόντη, η Θεατρική Ομάδα Γυμνασίου Εκπαιδευτηρίων "Απόστολος Παύλος" υπό την επιμέλεια του Ανδρέα Κουτσόπουλου και της Ματσούκα Μαρίας - Χριστίνας διευθύντριας του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων "Απόστολος Παύλος" και η Θεατρική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Πειραιά «Σχολικά Θεατροπαιχνιδίσματα» σε δραματοποίηση της Ραψωδίας Π της Ιλιάδας σε διασκευή - επιμέλεια της φιλολόγου Σκοτιδάκη Γεωργίας.
Τα συμμετέχοντα σχολεία που παρευρέθησαν ήταν: 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Διευθύντρια: Τσοφοπούλου Λουκία, 7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Διευθύντρια: Μπανανοπούλου Μαρία, 10ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Διευθύντρια: Κονιδάρη Ελένη, SAINT-PAUL DU PIREE ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ "Ο ΆΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ" Εικοσιπεντάκη Αφροδίτη: Διευθύντρια Γυμνασίου, 13ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Διευθυντής: Ταραντίλης Θεόδωρος, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ "ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"ΚΟΡΙΝΘΟΥ Διευθύντρια: Ματσούκα Μαρία-Χριστίνα, 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Διευθυντής: Βλάχος Νεκτάριος, 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Διευθυντής: Απόστολος Μανωλούδης.
Τις βεβαιώσεις επιμορφώσεις του Υπουργείου Παιδείας απένειμε η τ. Σχολική Σύμβουλος Δρ. Χρυσούλα Τσίγκρη και συνεχάρη τον πρόεδρο της UNESCO Πειραιώς & Νήσων κ. Ιωάννη Μαρωνίτη και τον μουσικοσυνθέτη κ. Παναγιώτη Καρούσο για την προσφορά τους στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό.
Τιμητικές πλακέτες απένειμε ο Ιωάννης Μαρωνίτης, Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και Πρόεδρος της INTERNATIONAL ACTION ART.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου