Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Κρίστοφ Έσσενμπαχ - Νεφέλη Μούσουρα // Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

 

ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ

Κάθε φορά που μία συναυλία ολοκληρώνεται κλείνει ένας μικρός κύκλος μελέτης, δοκιμών, εξαντλητικών προετοιμασιών…
Κάποιες βραδιές που υπηρετούν έναν υψηλό σκοπό, όπως η συναυλία μας Μείζονα έργα σε ελάσσονα τρόπο, που δόθηκε την περασμένη Παρασκευή, έχουν μια επιπλέον συγκινησιακή φόρτιση καθώς τα έσοδα θα δοθούν στην Ένωση "Μαζί για το Παιδί". Συγκίνηση που διαφάνηκε τόσο στο χαιρετισμό του Αντιπροέδρου της Ενωσης "Μαζί για το Παιδί" κ. Ιωάννη Παπαδάτου, όσο και από τον χαιρετισμό του μυθικού πιανίστα και αρχιμουσικού κ. Christoph Eschenbach αλλά και του Προέδρου του Συλλόγου των Μουσικών μας κ. Μιχάλη Ραμού.
Κι είναι σημαντικό για εμάς το ότι η δεύτερη φιλανθρωπική συναυλία μας υπό τον Κρίστοφ Έσσενμπαχ για τους σκοπούς της μη κερδοσκοπικής Ενωσης "Μαζί για το Παιδί", αγκαλιάστηκε θερμά από όλες και όλους εσάς. Το παρατεταμένο σας χειροκρότημα ζέστανε τις καρδιές μας.
Εξαιρετική, αιθέρια, αισθαντική και ιδιαίτερα εκφραστική η διεθνώς αναγνωρισμένη πιανίστα Nefeli Mousoura καταχειροκροτήθηκε στο 20ό Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα του Μότσαρτ. Επιστρέφοντας στη σκηνή για το encore, παρουσίασε το συμβολικό “Das Butterbrot” ("Το Βουτυρόψωμο"), το οποίο συνέθεσε ο Μότσαρτ σε ηλικία μόλις 5 ετών.
Τέλος, θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας την υπερηφάνεια που νιώσαμε εισπράττοντας την αποδοχή ενός αρχιμουσικού του διαμετρήματος του Κ. Έσσενμπαχ. Αποτελεί τιμητική διάκριση για εμάς ο ενθουσιώδης έπαινος του μαέστρου για την εκτέλεση του απαιτητικού Πρώτου Κουαρτέτου με πιάνο του Μπραμς σε ενορχήστρωση Άρνολντ Σένμπεργκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου