Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Η ΟΠΕΡΑ "ΙΛΙΑΔΑ" ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

 

Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων με τη συνεργασία του διεθνούς οργανισμού Ιnternational Αction Αrt και τον πολιτιστικό φορέα Ελληνοαμερικανικό Κέντρο των Τεχνών παρουσιάζει την όπερα «Ιλιάδα» του Ομήρου σε λιμπρέτο και μουσική του Παναγιώτη Καρούσου και σκηνοθεσία Βανέσσας Καλκάνη στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ελευσίνας την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022 και ώρα 7 μ.μ.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στα Μεγάλα Προπύλαια και στη Ρωμαϊκή αυλή. 
Το Έπος του Ομήρου Ιλιάδα θα παρουσιαστεί στα Ελευσίνια Μυστήρια σε σκηνοθεσία της πρωταγωνίστριας της όπερας σοπράνο Βανέσσας Καλκάνη και λυρικούς τραγουδιστές.
Ωραία Ελένη: Βανέσσα Καλκάνη
Ανδρομάχη: Ρέα Βουδούρη
Πάρις: Γιώργος Χουσάκος
Χρυσηίδα: Νίνα Γιατρά
Εκάβη/Θέτις: Βίβιαν Ιωάννου
Βρισηίδα: Μαρία Κιόρογλου
Πρίαμος: Παναγιώτης Διπλάρος
Νικόλαος Δέδες, πιάνο |
Σκηνοθεσία: Βανέσσα Καλκάνη
Διδασκαλία/επιμέλεια: Βανέσσα Καλκάνη
Χορογραφίες: Πανηπειρωτικός Σύνδεσμος Ελευσίνας σε χορογραφίες της Ελένης Γκόγκου
Παρουσίαση και Καλλιτεχνική επιμέλεια: Παναγιώτης Καρούσος, συνθέτης –Ελληνοαμερικανικό Κέντρο των Τεχνών
Χαιρετισμός: Ιωάννης Μαρωνίτης, Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και Πρόεδρος της INTERNATIONAL ACTION ART.
Η όπερα «Ιλιάδα» του Ομήρου σε λιμπρέτο και μουσική του Παναγιώτη Καρούσου
Παρουσιαζεται στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ελευσίνας με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής.
Η όπερα «Ιλιάδα» του Ομήρου σε λιμπρέτο και μουσική του Παναγιώτη Καρούσου και σκηνοθεσία Βανέσσας Καλκάνη παρουσιάστηκε με επιτυχία σε εκπαιδευτικές παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Λουτρακίου και στο 4ο Λύκειο Κορίνθου με λυρικούς τραγουδιστές και τη συμμετοχή χορωδιακών και θεατρικών ομάδων σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, και την Φιλαρμονική Ορχήστρα της Κορίνθου υπό την υπό την διεύθυνση της Αρχιμουσικού Γλυκερίας Μωραιτάκη.
WEDNESDAY, 8 JUNE 2022 AT 19:00




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου