Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΟΡΤΑΣΕ ΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ


Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΟΡΤΑΣΕ ΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ
Στις 20 Ιουνίου το Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών Ρόδου εόρτασε σύμφωνα με το επίσημο εορτολόγιο της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας το Θερινό Ηλιοστάσιο, στον λατρευτικό βωμό της Θεάς Αθηνάς στην περιοχή Κοσκινού.
Στο Θερινό Ηλιοστάσιο εγκαινιάζουμε το καλοκαίρι και εορτάζουμε την μέγιστη φανέρωση του θεού Απόλλωνος. Είναι η ημέρα με την μεγαλύτερη διάρκεια καθ' όλο το έτος. Αυτές οι ημέρες που το ηλιακό φως κυριαρχεί βρίσκονται στην κορύφωση ενός κύκλου όπου η ηλιακή συνείδηση φτάνει εγγύτερα στην πηγή απ' όπου προήλθε.
Με τον εορτασμό για το Θερινό Ηλιοστάσιο τιμούμε τους θεούς Απόλλωνα, Ήλιο και τον κυρίαρχο του μηνός Ερμή. Επίσης τιμούμε τις αρετές τις Ευκοινωνησίας και Ευσυναλλαξίας που είναι άμεσα συνδεδεμένες με την ηλιακή διαύγεια και αποτελούν τα απαραίτητα εφόδια των αρετών για την ανέλιξη των θνητών έως τον Έλληνα Άνθρωπο.
Στο πνευματικό επίπεδο, το Θερινό Ηλιοστάσιο σημαίνει το απόγειο της συνειδητότητας μέσα στον Άνθρωπο (καθίσταται δηλαδή αυτός αυτόφωτος και αυτάρκης), την διαύγεια και «ηλιοποίηση» της συνείδησης, την επανένωση του ανώτερου εαυτού με την (θεϊκή) προέλευσή του. Στο μορφικό επίπεδο, το Θερινό Ηλιοστάσιο (αφετηρία του «ενιαυτού» για τις περισσότερες ιωνικές πόλεις) σημαίνει την αφθονία, την παροχή από τον χθόνιο κόσμο του Πλούτωνος, της Δήμητρος και της Περσεφόνης προς τον υφήλιο κόσμο των ζωντανών, τον θρίαμβο του «Γεωργίου» Ηλίου και του Θεού Απόλλωνος που δοξάζεται ως «αυξητής», «κάρπιμος», «σιτάλκας» κ.ά.
Η Ελληνική Εθνική Θρησκεία εύχεται σε όλους το Θερινό Ηλιοστάσιο να τους χαρίζει διαύγεια σκέψεων και δύναμη πνεύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου