Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΘΑΡΓΗΛΙΑ

 


ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΘΑΡΓΗΛΙΑ

Στο πλαίσιο του ετήσιου εορταστικού κύκλου της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας εορτάστηκαν στις 22/5/«2021» στον εν Αθήναις αδειοδοτημένο Ναό της ΕΕΘ, τα Θαργήλια προς τιμήν των διδύμων θεών Αρτέμιδος και Απόλλωνος. Παράλληλα τιμήθηκαν και οι Αρετές της Αρμονίας και Ειλικρινείας.
«Τα Θαργήλια εκτός από ευχαριστήρια γιορτή στη γενναιοδωρία της Φύσεως είναι και καθαρτική. Ο ίδιος ο Απόλλων, καθαρμένος και εξιλεωμένος από τον φόνο του Πύθωνος, χάρισε στους ανθρώπους την δυνατότητα άρσης της ύβρεως από το μίασμα που προέρχεται από τα θνητά, αλλά υπενθύμισε και στους Ανθρώπους την υπακοή στους νόμους του Σύμπαντος. Η γονιμότητα και η καλή σοδειά εξαρτώνται από τις γονιμικές δυνάμεις, οι οποίες αναδύονται σε καθαρό περιβάλλον απαλλαγμένο από κάθε υλικό, ηθικό και πνευματικό ρύπο.
Στο ανθρώπινο επίπεδο καλλιεργείται η διαρκής εναρμόνιση του βίου τόσο με τους αιώνιους νόμους της Φύσεως όσο και με εκείνους της πολιτείας. Στην αντίθετη περίπτωση, όταν απουσιάζει η αρμονία και επικρατεί η ύβρις, οι κοινωνικές συμπεριφορές οδηγούν στην διατάραξη της κοινωνικοπολιτική ζωής, όπως ακριβώς διαταράσσονται οι εποχές με την παραμικρή δυσλειτουργία της Φύσης.»
Ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε τηρουμένων των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για τους λατρευτικούς χώρους.

Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών


















Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου