Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας Kalamata International Dance Festival

 


Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια χαιρετίζουμε το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας Kalamata International Dance Festival.

Το Φεστιβάλ αποτελεί ένα διεθνές σημείο αναφοράς στα δρώμενα του χορού και έναν θεσμό που πραγματοποιείται χωρίς διακοπή εδώ και 27 χρόνια, καθώς επέμεινε και άντεξε και πέρυσι. Στις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας, σε στενή συνεργασία με το ΥΠΠΟΑ, το KDF ήταν ένα από τα ελάχιστα διεθνή φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκαν ζωντανά το 2020, και μάλιστα με υποδειγματικό τρόπο, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, διατηρώντας τον διεθνή του χαρακτήρα και χωρίς καμία έκπτωση στην ποιότητα και το υψηλό επίπεδο των συμμετοχών.
Φέτος, το Φεστιβάλ επιστρέφει δυναμικά στον συνήθη του χρόνο, με 31 συνολικά παραγωγές. Θα συμμετέχουν 18 ομάδες από 11 χώρες, από τις οποίες οι 14 έρχονται για πρώτη φορά στη Ελλάδα, καθώς και 13 ελληνικές ομάδες.
Θα ήθελα όμως να σταθώ ιδιαίτερα και στον κοινωνικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα του Φεστιβάλ, καθώς φέτος το KDF θα προσφέρει στο κοινό 16 υπαίθριες παραστάσεις χορού στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, με ελεύθερη είσοδο για όλους.
Επιπλέον, το Φεστιβάλ υλοποιεί και ένα πολύ πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες.
Παράλληλα, το Φεστιβάλ επεκτείνει τη δραστηριότητά του σε όλη τη διάρκεια του έτους με καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δράσεις που ενισχύουν τον διάλογο με άλλες τέχνες, και ενεργοποιούν συνέργειες με τρίτους φορείς.
Τέλος, με αρωγό την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το KDF για πρώτη φορά θα ταξιδέψει και εκτός Μεσσηνίας, προσφέροντας παραστάσεις χορού και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας, προάγοντας έτσι την τέχνη του χορού και καλλιεργώντας ταυτόχρονα ένα νέο κοινό.
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, όπως έχει δεσμευτεί, στηρίζει σταθερά το Φεστιβάλ, όχι μόνο με οικονομικούς πόρους αλλά και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο έχει απαιτηθεί σε αυτή τη δύσκολη συνθήκη της πανδημίας. Η διαρκής εξέλιξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας είναι μέρος του ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού του Υπουργείου για τον σύγχρονο πολιτισμό και την καλλιτεχνική δημιουργία, και αποτελεί έμπρακτη απόδειξη του πώς πολιτιστικοί θεσμοί μπορούν να αποτελέσουν καταλύτες ανάπτυξης και εστίες δημιουργικότητας για περιοχές σε όλη την Ελλάδα.
Θερμές ευχαριστίες οφείλονται προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο Δήμος Καλαμάτας - Municipality of Kalamata, και τον Πρόεδρο της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας ΦΑΡΙΣ, Παντελή Δρούγα, ΦΑΡΙΣ - Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Καλαμάτας, για τη διαρκή τους αφοσίωση στο Φεστιβάλ, και φυσικά την Καλλιτεχνική Διευθύντρια του KDF, Λίντα Καπετανέα που εργάζεται πολύ σκληρά, πολύ μεθοδικά και εμπνευσμένα για την διαρκή εξέλιξη και πρόοδο του Φεστιβάλ. Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε και σε όλες και όλους τους εργαζόμενους και συντελεστές του φετινού Φεστιβάλ.

Δείτε το βίντεο της παρουσίασης του προγράμματος του KDF27 στο https://youtu.be/XxbPhrxQUy4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου